hamburger magGlass
xmenuclose


מחוץ לתחום

בלי גרגר של חיטה השף יאיר פיינברג מכין ארוחת שלוש מנות לאלו הרגישים לגלוטן

מנות מיוחדות ומוצרי מזון שונים המותאמים לרגישים לצליאק הם כבר שם דבר בעולם הקולינריה. תפריטם של הרגישים לצליאק הוא שונה ויכול להיות גם מאוד קשוח לפעמים. לצורך הכנת התפריט גייסנו את התזונאית ההוליסטית דורית תדיר ואת השף יאיר פיינברג לבנות ארוחה בת שלוש מנות עם הרבה טעמים ופינוקים המותאמים לרגישים לגלוטן.

במחלת הצליאק מתפתחת תגובה חיסונית של הגוף נגד חלבון הגלוטן המצוי בחלק מהדגנים: חיטה, שעורה, ושיפון (במקרים מסוימים גם שיבולת שועל). יש הבדלים בדרגת הרגישות מאדם לאדם, אך רבים מהחולים לא יכולים לאכול מזון שהיה במגע עם גלוטן. (לדוגמא קינואה שנארזה על אותו משטח אריזה לצד חיטה יכולה לגרום להתפרצות המחלה) – לכן חשוב שיופיע הכיתוב ללא חשש לגלוטן. גם כשקונים דגנים אחרים כמו שומשום ופירות יבשים יש הכרח שהמוצרים יגיעו ארוזים באריזה הרמטית.

מתוך כתבה של וואלה אוכל

לכתבה המלאה לחץ כאן

שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה