hamburger magGlass
xmenuclose
707הילדים איתגרו – פיצה בבית כמו במסעדה ומאיה דרין החליטה להעתר ולנסות את משטח האפיה הביתי שכולם מדברים עליו

אלמלא נולדו בבי"ח ליס בתל אביב יכולתי להישבע שגיא ואיתמר הם איטלקים מבטן ולידה. יותר מכל אוהבים הם לזלול פיצה. טרייה, פריכה, נוטפת גבינה מותכת. גם אני, חוטאת בהתחזות לגנום האיטלקי – מתעקשת להכין הכל בבית. לשה בצק, מתפיחה בסבלנות רבה, יוצקת רוטב עגבניות טבעי ועז צבע, מפזרת פתיתי גבינת מוצרלה ומגישה באהבה את הפינוק האולטימטיבי לילדיי. אלא שהפיצה המושקעת והמהודרת שלי איננה עומדת בקריטריונים של ילדי למודי המסעדות. הם מחפשים את השוליים החרוכים, את התחתית הצרובה, את אפקט תנור הפיצה הלוהט והמקצועי. מבקרי מסעדות קשוחים ביותר שגידלתי בבית.

פיצה בבית -מאיה דרין

כמובן שאינני מקבלת את הגזירה ולמטבחי הכנסתי משטח אפיה מקצועי ביותר  Fast&Crust  של FeinCook. משטח אפייה שחור ומפתה, דק וכבד עד מאוד עשוי סודות ורזים של מביני עניין ודבר. אני קוראת בעיון את הוראות השימוש שעל האריזה ומקפידה על כל שלב ושלב. מלהיטה תנור, ממקמת את המשטח, ממתינה בסבלנות ושולחת אל מעמקי החום את הפיצות הידועות שלי. ממתינה בקוצר רוח, סופרת דקות ושניות. נותנת לנחיריים להתרחב כשאדיי אפייה מסתלסלים בחלל המטבח. והנה הן מוגשות אל השולחן, דוגמניות של ממש.
בחשש קל אני מסמנת לילדים, שכבר זיהו לפי הניחוח שהתפשט בכל הבית, שהפיצה מוכנה. קריאות ההתפעלות של הילדים והשקט שמשתרר בחדר למן הביס הראשון, וצליל פריכותה המענג של הפיצה משכנעים אותי להשאיר את המשטח הדק בתנור. הוא אינו תופס מקום כלל וכלל ונשלף בקלות ומוכן לאפיה. הגאווה כה רבה היא והפיצה ממכרת עד מאוד.
למחרת בתנור המאובזר בלוח השחור והחם אני אופה פוקצ'ות שחומות ומבריקות שניחוחן שמן זית וטאבון. בהמשך השבוע מזמינה את מאיה חברתי ושלושת ילדיה לפסטיבל פיצות מרשימות וממכרות. לקראת ארוחת שישי אני מסדרת פיצות לבנות מעוטרות גבינה. בשבת בבוקר טרם צאתנו לטיול משפחות כיתתי זורקת שתי פוקצ'ות לתנור שיהיה. ממכר כבר אמרתי?!

לכתבה המלאה לחץ כאן

שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה