hamburger magGlass
xmenuclose


טכנו מיקס: שני הבלנדרים שחוללו מהפכה במטבח

לחידושים האחרונים בסצנת הבלנדרים קוראים "תרמומיקס" ו"ויטמיקס". הראשון יודע לקצוץ, לרסק, לטחון, להקציף, לאדות, לבשל. השני הופך כל דבר למחית. תמצאו אותם במסעדות גורמה ובדוכני שייקים ועכשיו גם במטבח הפרטי. מדריך פלוס מתכונים

התאהבות האחרונה שלי אחראי השף דיוויד פרנקל. היינו ביחד בהרפתקה קולינרית בונציה. הוא השתתף בתחרות בישול על מפרשיות מתהפכות בלב ים סוער, ואני עזרתי לו להפיל על הרצפה את הצלחות והכלים שלא נפלו מעצמם. בין לבין, כיאה לפודיס שחייהם נמצאים בסכנה מוחשית, דיברנו על אוכל ומכשירים למטבח. פרנקל סיפר במרמור שהבטיחו לו, לארוחת הגאלה המרכזית, שידאגו לו ל"תרמומיקס". אני ניסיתי להבין מה רע בבלנדר תעשייתי אחר. פרנקל הביט בי בבוז וחזר לפזר אפונים ובזיליקום מסביב.

המשכנו לדבר על התרמומיקס כשהסתובבנו על אדמה יציבה. פרנקל, רווק נצחי, התרפק על הרובוט המטבחי הזה ודיבר עליו ברוך מהול בתשוקה. אני חשבתי על בעלי בדיוק את מה שהוא חשב על התרמומיקס: אם הוא רק היה איתי כאן, בונציה, איזה כיף היינו עושים ביחד.

כשחזרתי לארץ התחלתי לחפור קצת בסוגיה הבוערת של הבלנדרים. הרי לא אחת אנחנו עוצרים לרגע את מרוץ החיים כדי לתהות מה קרה שם, מה התחדש בתחום החשוב הזה. ובכן הרבה. ואם תרשו לי, אתמצת את כל מה שהתרחש בעשורים האחרונים בקהילת הבלנדרים בשתי מילים: ויטמיקס ותרמומיקס >>

מתוך כתבתה של רותי רוסו- nrg

 

לכתבה המלאה לחץ כאן

שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה