hamburger magGlass
xmenuclose

בוזה טורקית

2 ליטר משקה

המרכיבים לשלב הראשון:

1/2 2 כוסות (500 גרם) בורגול

1/2 כוס (100 גרם) אורז לבן

1/2 3 ליטר + 250 מ"ל מים

1/8 כפית שמרים יבשים

1 כף סוכר לבן

המרכיבים לשלב השני:

2 כוסות (400 גרם) סוכר

המרכיבים להגשה:

קינמון טחון

חומוס קלוי קצוץ גס

פיסטוקים קלויים

Feintip

את השמרים ניתן להחליף במחמצת טבעית. מי ההשריה של צימוקים, למשל, מכילים המון שמרי בר – בדיוק מה שמחמצת צריכה. החליפו את הסוכר הלבן שבמתכון בכל ממתיק אחר והוסיפו או הפחיתו מהכמות לפי טעמכם האישי.

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב אורז ובורגול עד שהנוזלים שיוצאים מהם צלולים.
  2. מעבירים את הדגנים השטופים לסיר גדול וממלאים ב-1/2 3 ליטר מים.
  3. מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה את הדגנים בבעבוע עדין עד שהדגנים מתפרקים (ניתן למעוך אותם בקלות בין שתי אצבעות).
  4. מסירים מהכיריים, מסננים מבעד למסננת צפופה המונחת מעל קערה רחבה, נעזרים במצקת על מנת ללחוץ ולסחוט את מירב הנוזלים מהעיסה. נפטרים מהמוצקים שבמסננת ושומרים על הנוזל. מתקבל נוזל סמיך מאד.
  5. משאירים את הנוזל בטמפרטורת החדר למשך שעתיים.
  6. מערבבים 250 מ"ל מים עם שמרים וסוכר ומוסיפים אל הנוזל. טוחנים היטב במעבד מזון לאיחוד החומרים, מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומשאירים בטמפרטורת החדר למשך 20 שעות.
  7. לאחר שעברו 20 שעות מעבירים את הבלילה לקערת מעבד מזון, מוסיפים 2 כוסות סוכר וטוחנים לתערובת אחידה. בסיום שלב זה מעבירים את הבלילה לכוסות הגשה אישיות ומעבירים למקרר עד להגשה.
  8. מגישים קר בתוספת קינמון, חומוס קלוי קצוץ גס ופיסטוקים קלויים.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה