hamburger magGlass
xmenuclose

בצק מעולה לפיצה

4 פיצות

החומרים:

2.5 גרם שמרים יבשים

500 גרם קמח (עדיף קמח לפיצה)

310 גרם מים

10 גרם מלח

10 גרם דבש (או סירופ אגבה)

Feintip

  • ניתן לשמור את הבצק במקפיא לאחר חלוקתו לכדורים. לפני השימוש מפשירים אותו לחלוטין במקרר.
  • בזמן רידוד הבצק מומלץ לעבוד בעדינות ולשמור על כמה שיותר אוויר בתוך הבצק. האוויר הכלוא בבצק מעניק לו אווריריות ופריכות.

אופן ההכנה בתרמומיקס:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים ולשים 5 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
  2. נותנים לבצק לנוח 10 דקות בתוך קערת התרמומיקס כשהיא סגורה.
  3. חוזרים על פעולת הלישה 5 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
  4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה משומן, מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים, משמנים אותם קלות ומעבירים אותם לקעריות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת חדר עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. להכנת הפיצה, מניחים כדור בצק על משטח עבודה מקומח קלות ומשטחים בעדינות בעזרת קצות האצבעות.
    מותחים את הבצק בעזרת הידיים עד לקבלת העובי הרצוי, מורחים מעל רוטב עגבניות ומניחים את התוספות שבחרתם .

אופן ההכנה במיקסר:

  1. מכניסים לתוך קערת המיקסר המצויד בוו לישה את כל החומרים ולשים במשך 7 דקות במהירות בינונית.
  2. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד נותנים לבצק לנוח 10 דקות בתוך קערת המיקסר.
  3. חוזרים על פעולות הלישה במשך 7 דקות נוספות.
  4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה משומן, מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים, משמנים אותם קלות ומעבירים אותם לקעריות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת חדר עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. להכנת הפיצה, מניחים כדור בצק על משטח עבודה מקומח קלות ומשטחים בעדינות בעזרת קצות האצבעות.
    מותחים את הבצק בעזרת הידיים עד לקבלת העובי הרצוי, מורחים מעל רוטב עגבניות ומניחים את התוספות שבחרתם.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה