hamburger magGlass
xmenuclose

הביצה שהתחפשה

 

החומרים:

4 ביצים

1 ליטר מי-קרח (מים עם המון קוביות קרח)

4 כוסות מַלּוּכְיָה נֶאֱכֶלֶת (או עשב בר אחר כמו חמציץ, סרפד או חוביזה)

½ כוס פירורי לחם בהירים

2 כוסות פריקֶה מושרית, מסוננת

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור טחון

1 ליטר שמן קנולה

קורנפלור לציפוי הביצים

Feintip

הגישו את הביצים עם ממרח חומוס טרי, תבשיל לימוני של גרגירי חומוס בעלים ירוקים, פלפל חריף, פיתה טרייה, זיתים מרים, בצל ושמן זית עוקצני.
השתמשו בעלים ירוקים בעונתם מלוקטים בר על מנת ליהנות מחוויה שונה בכל פעם לאורך כל השנה.
שלא בעונת הירוקים שניתן ללקט בר, הכינו את תערובת הציפוי עם תרד, מנגולד או עלים ירוקים אחרים.

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים בסיר 1 ליטר מים, כשהמים רותחים מכניסים בזהירות לסיר את הביצים ומבשלים ברתיחה עדינה 6 דקות בדיוק. בסוף הבישול מעבירים את הביצים למי-קרח.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס מַלּוּכְיָה, פרורי לחם, 1 כוס פריקֶה, מלח ופלפל שחור וטוחנים 5 שניות/מהירות 10. דוחפים בעזרת המרית את התערובת לכיוון הלהב וטוחנים שוב 5 שניות/מהירות 8.
  3. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את יתר הפריקֶה ומערבבים לעיסה אחידה.
  4. מחממים בסיר טיגון שמן ל-180 מעלות.
  5. מקלפים את הביצים וטובלים בקורנפלור עד שהן מצופות לגמרי.
  6. עוטפים כל ביצה בציפוי בעובי של כ-1 ס"מ מתערובת המַלּוּכְיָה ומהדקים בעדינות.
  7. מטגנים את הביצים 2 דקות בשמן החם, מעבירים לנייר סופג ומגישים חם.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה