hamburger magGlass
xmenuclose

טאג'ין נתחי פילה דג וטחינה

4 מנות

החומרים: 

500 גרם בצלים קלופים,חצויים
1000 גרם נתחי פילה דג לבן, ללא עור ועצמות (למשל בס, מוסר, דניס, לברק)
2 כפות מלח
100 גרם מיץ לימון טרי
90 גרם שמן חמניות
700 גרם מים
1 כפית מלח
½ כפית כמון טחון
180 גרם טחינה גולמית
1 כף חומץ
200 גרם מיץ תפוזים (ראו טיפ)
צנוברים קלויים, להגשה
עלי פטרוזיליה טרייה, קצוצים, להגשה

Feintip

במקום מיץ תפוזים השתמשו בתערובת של 50 גרם מיץ לימון ו-100 גרם מיץ תפוזים.

אופן ההכנה: 

  1. חותכים 200 גרם בצל לפרוסות ומפזרים בתושבת ומגש הוורומה. מניחים את נתחי פילה הדג על הבצל, מוודאים שנשארים חורים פתוחים למעבר אדים, זורים מלח, יוצקים מעל 10 גרם מיץ לימון ושומרים בצד.
  2. שמים את יתר הבצל ושמן בקערת הערבוב וקוצצים 10 שניות/מהירות 5, ומבשלים 18 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 1, ללא כוסית המדידה. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
  3. יוצקים 500 גרם מים לקערת הערבוב, מניחים את יחידת הוורומה במקומה על מכסה קערת הערבוב ומאדים 20 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 1  מסירים את יחידת הוורומה ושומרים בצד. מרוקנים את קערת הערבוב.
  4. שמים כפית מלח, 90 גרם מיץ לימון, חצי כפית כמון, יתר 200 גרם המים, טחינה גולמית, חומץ ומיץ תפוזים בקערת הערבוב ומערבבים 1 דקה/מהירות 4.
  5. מוסיפים את הבצלים המבושלים ומבשלים 10 דקות/C°100/מהירות 1, ללא כוסית המדידה. מניחים לרוטב להצטנן כ-20 דקות. מעבירים את נתחי הדג לצלחת הגשה וחותכים לחתיכות גדולות, יוצקים רוטב טחינה על הדג ומגישים חמים או בטמפרטורת חדר. מעטרים בצנוברים ופטרוזיליה קצוצה.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה