hamburger magGlass
xmenuclose

טארט פרג

תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ

החומרים לבצק:

60 גרם (¼ כוס + 1 כף) סוכר

120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

180 גרם (⅓1 כוסות ) קמח

½ כפית תמצית וניל איכותית

1 חלמון

החומרים למלית:

150 גרם (½1 כוס) אגוזי מלך

250 גרם (¾1 כוסות) פרג טרי שלם

250 גרם שמנת

150 גרם (¾ כוס) סוכר

40 גרם (2 כפות) דבש או סילאן

70 גרם חמאה

½ מקל וניל חצוי לאורכו

קליפת לימון מגוררת מלימון 1

Feintip

פרג מומלץ לקנות טרי ולא טחון, לשמור בהקפאה ולטחון בתרמומיקס מיד לפני השימוש

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל המרכיבים, למעט החלמון, ומעבדים 15 שניות/ מהירות 5 עד להיווצרות פירורי בצק.
  2. מוסיפים את החלמון ומעבדים 15 שניות/ מהירות 5 לקבלת בצק.
  3. מערבבים 10 שניות/ נגד כיוון השעון/ מהירות 2 על מנת לנתק את הבצק מהלהב.
  4. מעבירים את הבצק לנייר אפייה, משטחים מעט כדי שיהיה נוח לעבודה ומכניסים את הבצק למנוחה למקרר לכחצי שעה.
  5. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לקוטר 30 סנטימטר ולעובי של כ- ½ סנטימטר. כורכים את הבצק בצורה רופפת סביב מערוך ומרפדים את תבנית הטארט, כך שיכסה את התחתית ואת דפנות התבנית. מעבירים למנוחה במקפיא לכחצי שעה.
  6. מחממים תנור ל- 170 מעלות.
  7. מניחים  נייר אפיה על הבצק, מניחים משקולת ( שעועית יבשה/ גרגירי חומוס) ואופים בתנור למשך 25 דקות. מסירים את המשקולת ואופים עוד כ- 5-10 דקות, עד שהבצק אפוי לגמרי. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים היטב.

מכינים ת המלית:

  1. מחממים תנורלחום של 150 מעלות.
  2. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומניחים את האגוזים. מכניסים את האגוזים לתנור וקולים אותם במשך כ- 10 דקות. מערבבים את האגוזים כל שתיים-שלוש דקות שלא יישרפו. מוציאים מהתנור ומצננים.
  3. מכניסים לקערת התרמומיקס את האגוזים וקוצצים גס מצב מכסה סגור/ כפתור הטורבו/ 3 לחיצות קצרות. מניחים בקערה בצד עד לשימוש.
  4. מכניסים לקערה את הפרג וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10.
  5. 5.    מוסיפים את השמנת, הסוכר, הדבש, החמאה, מקל הווניל וגרידת הלימון ומבשלים 4 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
    1. ממשיכים לבשל 5 דקות/ טמפרטורה 100 מעלות/ מהירות 2.
    2. מוסיפים לקערה את האגוזים ומערבבים 1 דקה/ מהירות 3.
    3. מוציאים מהתערובת את מקל הווניל.

מרכיבים את הטארט:

1. יוצקים את מלית הפרג בקלתית הטארט האפויה ומשטחים בעזרת סכין רחבה. מעבירים את הטארט למקרר למשך 3 שעות. מוציאים מהמקרר פורסים  ומגישים.

להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה