hamburger magGlass
xmenuclose

טארט לימון ומרנג צרוב

תבנית פאי קוטר 26 ס"מ

חומרים לבצק פריך:

150 גרם  קמח

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות

50 גרם סוכר

2 גרם (½ כפית) מלח

קליפה מגוררת מתפוז אחד

1 ביצה גדולה

החומרים לקרם לימון:

120 גרם  (½ כוס) מיץ לימון טרי סחוט

2 חלמונים

2 ביצים

150 גרם (¾ כוס) סוכר

80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

החומרים למרנג שווייצרי:

300 גרם (½1 כוסות) סוכר

110 גרם חלבון (כ- 3 חלבונים)

קורט מלח

Feintip

הזמנתם אורחים ובא לכם להשוויץ בטארט לימון שלכם? הכינו אותו יומיים לפני ההגשה, אך את המרנג תכינו באותו היום כדי שישמור על יציבותו ויופיו.

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים, למעט הביצה, ומעבדים 20 שניות/ מהירות 5 עד להיווצרות פירורי בצק.
  2. מוסיפים את הביצה ומעבדים 15 שניות/ מהירות 5 עד לקבלת בצק. מעבדים 10 שניות/ נגד הלהב/ מהירות 2 על מנת לנתק את הבצק מהלהב.
  3. מוציאים מקערת התרמומיקס את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה לפחות לחצי שעה לפני השימוש.

מכינים את הקרם לימון:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים, למעט החמאה, ומבשלים 7 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 2.
  2. ממשיכים לערבב מהירות 2 / ללא חימום עד שהקרם מתקרר ל- 60 מעלות.
  3. מפעילים את התרמומיקס 3 דקות/ מהירות 3 ומוסיפים את הקוביות חמאה בהדרגה לקבלת קרם אחיד.
  4. מסננים את הקרם דרך מסננת דקה, לקבלת קרם חלק. מעבירים את הקרם לכלי אטום ושומרים במקרר עד לשימוש. ניתן לשמור במקרר עד 4 ימים או עד חודש במקפיא.

מכינים מרנג שווייצרי:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את הסוכר וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10.
  2. מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס. מוסיפים את החלבונים, המלח ומקציפים 7 דקות/ 80 מעלות/ מהירות 2 לקבלת מרנג תפוח.
  3. מבטלים את פעולת החימום וממשיכים בהקצפה 5 דקות/ מהירות 2 עד שהמרנג מתקרר .
  4. מעבירים את המרנג לשק זילוף עד לשימוש.

מכינים את הטארט:

  1. מוציאים את הבצק מהמקרר.מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק הפריך לצורה עגולה בקוטר של כ- 30 ס"מ ובעובי של כ- ½ ס"מ. כורכים את הבצק בצורה רופפת סביב המערוך ומרפדים את תבנית הטארט בבצק, כך שיכסה את תחתית התבנית ואת הדפנות. מעבירים את התבנית למנוחה במקרר לכחצי שעה.
  2. מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
  3. מוציאים את התבנית מהמקרר. מניחים על הבצק נייר אפייה או ניילון נצמד, מעל מניחים משקולת (שעועית יבשה/ גרגירי חומוס) ואופים בתנור 25 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים את המשקולת, מחזירים לתנור האפייה ואופים עוד כ- 5-10 דקות, עד שהבצק אפוי ומתקבל  גוון זהוב עמוק. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים היטב.
  4. יוצקים את קרם הלימון על קלתית הטארט.
  5. מזלפים את המרנג מעל שכבת קרם הלימון, שכבה של כ- 1 ס"מ או יותר לפי טעמכם ובעזרת מבער חורכים את המרנג בפעולה מהירה ובזהירות. פורסים ומגישים.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה