hamburger magGlass
xmenuclose

טארט שקדים, קרם פטיסייר ופירות העונה

תבנית פאי קוטר 26 ס"מ

חומרים לבצק פריך:

150 גרם  קמח

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

2 גרם (½ כפית) מלח

קליפה מגוררת מתפוז אחד

1 ביצה גדולה

החומרים לקרם פטיסייר:

35 גרם סוכר

1/4 מקל וניל

250 גרם (  1/4 1 כוסות) חלב

20 גרם  קמח

1 ביצה

1 חלמון

החומרים לקרם שקדים:

70 גרם (¾ כוס) שקדים מולבנים

60 גרם (¼ כוס + 1 כף) סוכר

15 גרם (2 כפות) קורנפלור

70 גרם חמאה בטמפ' החדר חתוכה לקוביות

1 ביצה גדולה

10 גרם (1 כף) רום

החומרים לעיטור:
מגוון פירות העונה (תותים, פירות יער, קיווי, מנגו,תאנים)

Feintip

רוצים שהפירות יבריקו על העוגה? 10 דקות לפני ההגשה הבזיקו אבקת סוכר .

אופן ההכנה:

מכינים בצק פריך:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים, למעט הביצה, ומעבדים 20 שניות/ מהירות 5 עד להיווצרות פירורי בצק.
  2. מוסיפים את הביצה ומעבדים 15 שניות/ מהירות 5 עד לקבלת בצק. מעבדים 10 שניות/ נגד הלהב/ מהירות 2 על מנת לנתק את הבצק מהלהב.
  3. מוציאים מקערת התרמומיקס את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה לפחות לחצי שעה לפני השימוש.

 מכינים את הקרם פטיסייר:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את הסוכר, מקל וניל וטוחנים 20 שניות/ מהירות 10.
  2. מוסיפים את יתרת החומרים ומבשלים 7 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 4.
  3. טוחנים את הקרם 5 שניות/ מהירות 9 ומעבירים אותו לקערת ערבוב. מכסים בניילון נצמד שלא יווצר קרום ומקררים במקרר עד לשימוש. ניתן לשמור במקרר עד 4 ימים או חודש במקפיא.

מכינים את הקרם שקדים:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את השקדים, הסוכר והקורנפלור וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10.
  2. מוסיפים את החמאה ומערבבים 1 דקה/ מהירות 5 לקבלת קרם.
  3. מוסיפים את הביצה בהדרגה וממשיכים לערבב 3 דקות/ מהירות 4.
  4. מורידים מדפנות הקערה את התערובת בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב. מוסיפים בהדרגה את הרום ומערבבים 30 שניות/ מהירות 4.
  5. מעבירים את הקרם לכלי אטום ושומרים במקרר עד לשימוש. ניתן לשמור במקרר עד 4 ימים או עד חודש במקפיא. 

מכינים את הטארט:

  1. מוציאים את הבצק מהמקרר.מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק הפריך לצורה עגולה בקוטר של כ- 30 ס"מ ובעובי של כ- ½ ס"מ. כורכים את הבצק בצורה רופפת סביב המערוך ומרפדים את תבנית הטארט בבצק, כך שיכסה את תחתית התבנית ואת הדפנות. מעבירים את התבנית למנוחה במקרר לכחצי שעה.
  2. מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
  3. מוציאים את התבנית מהמקרר ויוצקים את קרם השקדים בתבנית ואופים בתנור כ- 20 דקות, עד שהקרם מקבל גוון זהוב עמוק.
  4. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים צינון מלא על השיש.
  5. מוציאים את הקרם פיטיסייר מהמקרר. מכניסים לקערת התרמומיקס את הקרם וטוחנים 10 שניות/ מהירות 8. יוצקים את הפטיסייר על שכבת הקרם שקדים האפוייה. מניחים את הטארט על צלחת הגשה ומכניסים למקרר שהטארט יתייצב.
  6. שוטפים היטב את הפירות ומנגבים בעדינות במגבת נייר. פורסים את הפירות לפרוסות דקות ומסדרים מעל שכבת הקרם פטיסייר. פורסים ומגישים.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה