hamburger magGlass
xmenuclose

טליאטלה פסטו, פלפלים, מוצרלה ואגוזים קלויים

8 מנות

החומרים לבצק פסטה:

600 גרם קמח (רצוי קמח פסטה)
10 גרם מלח
190 גרם (12 יחידות) חלמונים
155 גרם (3 יחידות) ביצים שלמות
15 גרם שמן זית איכותי 

החומרים לפסטו:

160 גרם עלי בזיליקום
100 גרם גבינת פרמזן
2 שיני שום קלופות
60 גרם צנוברים
1/3 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
200 גרם שמן זית

החומרים לפלפלים המאודים:

3 פלפלים אדומים חתוכים לאורך לרבעים
1 ק"ג מים

ובנוסף:

3 ק"ג מים
1 כף מלח
קמח סמולינה לרידוד
1 מתכון בצק לפסטה (לעיל)

להרכבת המנה:

100 גרם אגוזי לוז קלויים
100 גרם גבינת מוצרלה רכה

Feintip

בצק פסטה, כשהוא עטוף היטב בניילון נצמד, ישמר במקרר יומיים ובפריזר עד לשבועיים ימים.

 

אופן ההכנה לבצק פסטה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את הקמח והמלח ומערבבים 10 שניות/ מהירות 10.
  2. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים 30 שניות/ מהירות 4 עד לקבלת בצק פרורי.
  3. מעבירים את פירורי הבצק משטח עבודה מרופד בניילון נצמד ומאחידים אותו בעזרת כפות הידיים.
  4. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, מכדררים, עוטפים כל כדור בניילון נצמד ושומרים במקרר עד לשימוש.

אופן הכנת הפסטו:

  1. שוטפים ומייבשים היטב את עלי הבזיליקום, מעבירים לקערת התרמומיקס עם פרמזן ,שום, צנוברים, מלח ופלפל וטוחנים 20 שניות/ מהירות 7. נעזרים במרית במהלך העבודה.
  2. מוסיפים שמן זית ומערבבים 20 שניות/ מהירות 7. שומרים במקרר עד לשימוש.

אופן הכנת הפלפלים:

  1. מניחים בשני מגשי כלי הורומה את רבעי הפלפלים כשצד הקליפה פונה מטה.
  2. יוצקים לקערת התרמומיקס מים, מניחים את כלי הורומה במקומו על מכסה התרמומיקס ומאדים 35 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 4.
  3. מעבירים את הפלפלים לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ממתינים 10 דקות וקולפים את הפלפלים.
  4. חותכים את הפלפלים לריבועים של 1 ס”מ ושומרים בצד

אופן הרכבת המנה:

  1. מרתיחים בסיר גדול 3 ק"ג מים עם כף מלח.
  2. מפדרים את משטח העבודה בקמח סמולינה ומרדדים את בצק הפסטה בעזרת מכונת פסטה או בעזרת מערוך לדפים בעובי 1 מ"מ (מספר 6 במכונה).
  3. חותכים את דפי הפסטה לרצועות בעובי של 1 ס"מ ומבשלים בכל פעם שליש מכמות הפסטה במים הרותחים כ-2 דקות. מסננים ומעבירים לכלי הגשה.
  4. מערבבים אל הפסטה את הפסטו, רצועות הפלפלים ואגוזי לוז קלויים. קורעים את כדורי המוצרלה לפיסות גדולות, מפזרים מעל ומגישים חם.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה