hamburger magGlass
xmenuclose

לזניה טבעונית

תבנית פיירקס 20 ס"מ X 30 ס"מ

החומרים לרוטב עגבניות:

100 גרם  גזר קלוף וחתוך לקטעים

300 גרם בצל לבן קלוף חתוך לרבעים

100 גרם ענפי סלרי חתוכים לקטעים

2 שיני שום קלופות

1 כף עלי תימין

50 גרם שמן זית

50 גרם יין לבן

800 גרם עגבניות מרוסקות (אפשר גם משימורים)

15 גרם מלח

5 גרם פלפל שחור גרוס

החומרים לרוטב בשמל:

35 גרם פתיתי שמרי בירה

10 גרם שמן זית

600 גרם חלב שקדים (מתכון לעיל)

35 גרם קורנפלור

5 גרם מלח

קורט אגוז מוסקט טחון

ובנוסף:

2 כפות פתיתי שמרי בירה

6 דפי לזניה מיובשים באיכות טובה

מכינים את רוטב העגבניות:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס גזר, בצל, סלרי, שום ותימין וקוצצים 4 שניות/ מהירות 5.
  2. מוסיפים שמן זית ומאדים 3 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1.
  3. מוסיפים יין ומאדים 3 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1.
  4. מוסיפים את יתר חומרי הרוטב ומבשלים 10 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1. מעבירים את רוטב העגבניות לקערה ושומרים בצד עד לשימוש.

מכינים את רוטב הבשמל:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים ומבשלים 6 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 3. שומרים בצד עד לשימוש.

מרכיבים ואופים:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
  2. יוצקים שכבה דקה של רוטב עגבניות על תחתית תבנית הפיירקס, מניחים שכבת דפי פסטה, מכסים בשכבה של רוטב עגבניות ושכבה של רוטב בשמל ומניחים מעל שכבת דפי פסטה. חוזרים פעם נוספת על סדר הפעולות.
  3. מעל לשכבה האחרונה של דפי הפסטה יוצקים את יתר הרוטב הבשמל ומפזרים מעל 2 כפות פתיתי שמרי בירה.
  4. מכסים את התבנית בנייר כסף ומעבירים לאפיה בתנור למשך 20 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים 20 דקות נוספות.
  5. מוצאים את הלזניה מהתנור. ממתינים כעשר דקות, חותכים למנות ומגישים חם.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה