hamburger magGlass
xmenuclose

לזניה צמחונית

6 מנות- תבנית 40/25 ס"מ

החומרים:

2 ליטר מים

½ בטטה קלופה ופרוסה לאורכה בעובי חצי ס"מ

½ חציל קלוף ופרוס לאורכו בעובי 1 ס"מ

2 פלפלים חתוכים לפרוסות עבות לאורכם

2 קישואים חתוכים לאורכם בעובי חצי ס"מ

250 גרם דפי לזניה

400 גרם רוטב עגבניות בסיסי (ראה מתכון בפרק מתכוני בסיס)

החומרים לבשאמל:

40 גרם חמאה

500 גרם חלב

40 גרם קמח

Feintip

אפשר להעשיר את המנה בגבינת  פרמז'ן מגוררת בין שכבות הלזניה.

אופן ההכנה:

  1. יוצקים 2 ליטר מים לקערת התרמומיקס ומחממים 14 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
  2. מסדרים את הבטטה,החציל והפלפלים בשני מגשי הורומה.מניחים את כלי הורומה על מכסה התרמומיקס ומאדים 20 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2 .
  3. מוסיפים את הזוקיני למגשי הורומה ומאדים 5 דקות / טמפרטורת ורומה / מהירות 2 .
  4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  5. הרכבת הלזניה: מניחים בתחתית תבנית הפיירקס שכבה אחת של עלי לזניה עליהם יוצקים בצורה אחידה כמצקת אחת של רוטב עגבניות.על הרוטב מניחים שכבה של ירקות מאודים ועליהם שכבה נוספת של עלי לזניה.חוזרים על הפעולה, רוטב, ירקות עלי לזניה וחוזר חלילה עד שהשתמשנו בכל החומרים או עד שהתבנית מלאה לגובה של כשלושת רבעי התבנית.
  6. הכנת רוטב בשאמל: שוטפים את הקערה ומכניסים אליה את החמאה, החלב והקמח ומבשלים 8 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 4.
  7. מעל הלזניה יוצקים שכבה של ½ ליטר רוטב בשאמל ומכניסים לתנור למשך כ-30 דקות או עד שהנוזלים מתאדים. (את יתרת הרוטב בשאמל ניתן לשמור במקפיא כחודש).
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה