hamburger magGlass
xmenuclose

לחם ללא לישה

תבנית אינגליש-קייק

החומרים:

1 כפית שמרים יבשים

450 גרם מים

500 גרם קמח

2 כפיות מלח

2 כפיות סוכר

2 כפות חמאה רכה לשימון

Feintip

ניתן לוותר על ההתפחה בקערה הראשונה ולהתפיח את הבצק ישר בתבנית האינגליש-קייק. מטרת ההתפחה בקערה והעברת הבצק לתבנית האפייה היא על מנת לקבל לחם שבו בועות האוויר מפוזרות באחידות.

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערת ערבוב שמרים עם 50 גרם מים ושומרים בצד.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס קמח, מלח וסוכר ומערבבים 20 שניות / נגד כיוון הלהב/ מהירות 4.
  3. מוסיפים את תערובת השמרים ומערבבים דקה וחצי / נגד כיוון הלהב/ מהירות 3. תוך כדי פעולת התרמומיקס מזלפים את שאר המים על מכסה התרמומיקס כך שיזלגו אל תוך הקערה דרך הרווח שבין המכסה לפקק המידה השקוף.
  4. משמנים היטב קערה ומוזגים אליה את הבלילה שהתקבלה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה וחצי או עד שהבצק יכפיל את נפחו.
  5. מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות.
  6. משמנים היטב תבנית אינגליש-קייק, מוזגים אליה את הבצק התפוח ומניחים להתפחה למשך 20 דקות.
  7. מכניסים את התבנית לתנור ואופים 15 דקות, מנמיכים את הטמפרטורה ל-190 מעלות ואופים 15-20 דקות נוספות עד להשחמה.
  8. מוציאים את התבנית מהתנור, מחלצים את כיכר הלחם מהתבנית ומצננים לטמפרטורת חדר. פורסים ומגישים.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה