hamburger magGlass
xmenuclose

לחם כוסמין ושיפון

מתכון של סער מור "מחשבות על לחם"

החומרים:

250 גרם קמח לבן

50 גרם קמח שיפון

200 גרם קמח כוסמין

8 גרם שמרים יבשים

320 גרם מים

17 גרם דבש

13 גרם מלח

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים, למעט המלח, ולשים 5 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה ומניחים 5 דקות למנוחה.
  2. מוסיפים את המלח ולשים שוב 5 דקות / פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה.
  3. מעבירים את הבצק לקערה גדולה מקומחת קלות, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים 45 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מחלקים את הבצק לשני חלקים ומעצבים כל חלק לכיכר לחם מוארכת. מניחים את הכיכרות על מגש מרופד בנייר אפייה, מברישים את פני הכיכרות במעט מים, מקמחים ומצלקים אותן באלכסון בעזרת סכין חדה. מכסים את הכיכרות במגבת מטבח יבשה ונקייה ומתפיחים שעה וחצי או עד שהכיכרות מכפילים את נפחן.
  5. מחממים תנור לטמפרטורה של 230 מעלות, כשבמרכזו מונח משטחFast&Crust .
  6. מניחים קערה עם מים רותחים בתחתית התנור.
  7. מעבירים את כיכרות הלחם עם נייר האפייה לאפייה בתנור על Fast&Crust  ואופים 15 דקות.
  8. מוציאים את קערת המים, מורידים את טמפרטורת התנור ל- 200 מעלות בשילוב עם טורבו ואופים עוד 15 דקות או עד שנקישת אצבע בתחתית הכיכר תפיק צליל חלול.
  9. מוציאים את הכיכרות מהתנור, מצננים לטמפרטורת החדר, פורסים ומגישים.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה