hamburger magGlass
xmenuclose

לחם שיפון וכוסמין

2 כיכרות

החומרים:

250 גרם קמח לבן

50 גרם קמח שיפון

200 גרם קמח כוסמין

10 גרם שמרים יבשים

320 גרם מים

20 גרם סירופ אגבה

15 גרם מלח

Feintip

במידה ובחרתם לאפות כיכר אחת, האריכו את זמן התפיחה ואת זמן האפייה.

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים, למעט המלח, לשים 5 דקות/ מצב לישה ומניחים 5 דקות למנוחה. מוסיפים את המלח ולשים שוב 5 דקות/ מצב לישה.
  2. מעבירים את הבצק לקערה רחבה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 45 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מעצבים את הבצק לשתי כיכרות, מצלקים את פני הכיכרות בעזרת סכין חדה, מכסים במגבת נקייה ומתפיחים לשעה וחצי או עד שהן מכפילות את נפחן.
  4. מחממים תנור לטמפרטורה של 230 מעלות שבמרכזו משטח Fast&Crust.
  5. מרתיחים מים, יוצקים לתבנית ומניחים אותה בתחתית התנור.
  6. מניחים את כיכר הלחם ישירות על Fast&Crust  ואופים 15 דקות.
  7. מוציאים את תבנית המים מהתנור, מורידים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות בשילוב טורבו וממשיכים לאפות עוד כ-15 דקות או עד שנקישת אצבע בתחתית הכיכר תפיק צליל חלול.
  8. מוציאים, מצננים לטמפרטורת חדר, פורסים ומגישים.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה