hamburger magGlass
xmenuclose

מוסקה

6 מנות- תבנית 40/25 ס"מ

החומרים:

120 גרם גבינת פרמזן חתוכה לקוביות של 5 ס"מ

50 גרם שמן זית

1 בצל קלוף וחתוך לרבעים

3 שיני שום קלופות

1 פלפל אדום או ירוק חתוך גס

300 גרם עגבניות מקופסת שימורים

2 חצילים חתוכים לפרוסות לאורכם בעובי 1 ס"מ

200 גרם עדשים כתומות

120 גרם יין אדום

1 כף אורגנו קצוץ

1 כפית ג'ינג'ר יבש

2 כפיות מלח

½ כפית פלפל שחור

החומרים לבשמל:

40 גרם חמאה

500 גרם חלב

40 גרם קמח

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את הפרמז'ן לקערת התרמומיקס ומגררים 20 שניות/ מהירות 9. מניחים את הפרמז'ן בקערה בצד.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס את השמן הזית, הבצל, השום והפלפל וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5 .
  3. מוסיפים את העגבניות וקוצצים 2 שניות/ מהירות 5
  4. מבשלים את הרוטב 8 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 1
  5. מניחים את פרוסות החציל במגשי הורומה .
  6. מוסיפים לקערת התרמומיקס את העדשים, היין האדום, האורגנו, הג'ינג'ר, המלח והפלפל, מניחים את כלי הורומה במקומו על מכסה התרמומיקס ומבשלים 20 דקות/ נגד כיוון הלהב/ טמפרטורת ורומה/ מהירות בחישה עדינה.
  7. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
  8. מסדרים את החצילים בתבנית פיירקס ועליהם את תבשיל העדשים
  9. אין צורך לנקות קערת התרמומיקס, הטעמים של תבשיל העדשים רק יוסיפו טעם לבשמל.
  10. מכניסים לקערת התרמומיקס החמאה, החלב והקמח ומבשלים 8 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 4.
  11. מוסיפים 60 גרם מהפרמזן לקערת התרמומיקס ומפעילים 5 שניות/ מהירות 4
  12. יוצקים את הבשמל על תבשיל העדשים ומפזרים מעל את 60 הגרם הנותרים של הפרמז'ן
  13. מכניסים את המוסקה לתנור לאפיה למשך 30 דקות
  14. מוציאים מהתנור, חותכים למנות ומגישים חם
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה