hamburger magGlass
xmenuclose

מרק אדום של שעועית לבנה

4-6 מנות

החומרים:

400 גרם שעועית לבנה מושרת במים כ 8 שעות במקרר (כ-880 גרם לאחר השרייה)

1400 מ"ל (5+3/4 כוסות) מים

1 בצל קלוף חתוך לרבעים

4 שיני שום קלופות

30 גרם (2 כפות) שמן קנולה

2 גזרים חתוכים לטבעות בעובי של 1.5 ס"מ

2 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות של 1.5 ס"מ

1 עגבנייה חתוכה לרבעים

2 עלי דפנה

40 גרם (2 כפות) רסק עגבניות

5 גרם (1 כפית) כמון

1/2 כפית מלח

קורט פלפל שחור

1 ליטר מים

3 עלי מנגולד חתוכים לרצועות

Feintip

הכינו מרק עשיר בקטניות. החליפו את השעועית בקטניות אחרות כמו חומוס, שעועית שחורה, שעועית אדומה, אך שימרו על היחסים בכמויות.

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את שעועית ו-1.4 ליטר מים ומבשלים 40 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1 כאשר מעל מכסה הקערה מניחים את כלי הוורומה, למניעת השפרצות.
  2. מסננים את השעועית ( אין צורך בנוזלים) בעזרת סלסילת הבישול ושומרים בצד עד לשימוש. שוטפים ומנגבים היטב את קערת התרמומיקס .
  3. מכניסים לקערת התרמומיקס בצל ושום וקוצצים 7 שניות/ מהירות 4 . מורידים מדפנות הקערה את הירקות, בעזרת מרית התרמומיקס, לכיוון הלהב.
  4. מוסיפים שמן ומבשלים 3 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2 .
  5. מוסיפים את יתרת החומרים, למעט המים ועלי המנגולד ומבשלים 5 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1 .
  6. מניחים את סלסילת הבישול עם השעועית במקומה, בתוך קערת התרמומיקס, מוסיפים 1 ליטר מים ומבשלים 10 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1 .
  7. מוציאים את סלסילת הבישול, בעזרת מרית התרמומיקס, מהקערה ומעבירים את השעועית לתוך קערת התרמומיקס. מוסיפים את עלי המנגולד ומבשלים 1 דקה/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1 .
  8. יוצקים את המרק לקעריות הגשה ומגישים חם.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה