hamburger magGlass
xmenuclose

מרק אסייתי של עדשים וקרם קוקוס

8 מנות

החומרים:

2 בצלים קלופים וחתוכים לרבעים
4 שיני שום קלופות
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר (או גלנגל) קלוף
1 למון גראס, החלק התחתון של הענף
2 כפות + 1/2 כף שמן זית
11/3 כוסות עדשים כתומות
11/2 ליטר מים
3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
2 כפיות מלח + מעט מלח להמלחת תפוחי האדמה
1 פחית קרם קוקוס
1 כוס עלי כוסברה לקישוט

Feintip

אוהבים חריף? הוסיפו פלפל צ'ילי ירוק חריף במידה הרצויה בשלב אידוי הירקות הראשוני ותיהנו ממרק עשיר עם נשיכה של חריפות. הוסיפו ירקות מאודים נוספים מלבד תפוחי האדמה; גזר, קישוא, דלעת או כל ירק חביב עליכם.

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס בצל, שום, ג'ינג'ר ולמון גראס וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5.
  2. מוסיפים לקערה 2 כפות שמן זית ומאדים 5 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות בחישה עדינה ללא פקק המידה השקוף.
  3. מוסיפים את העדשים וממשיכים לבשל עוד 3 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות בחישה עדינה.
  4. מוסיפים את המים וממשיכים לבשל עוד 10 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות בחישה עדינה כשפקק המידה השקוף מונח במקומו מעל המכסה.
  5. מתבלים את קוביות תפוחי האדמה במעט מלח וחצי כף שמן זית ומניחים אותן בשני המגשים של כלי הורומה.
  6. מניחים את כלי הורומה במקומו מעל מכסה התרמומיקס וממשיכים לבשל עוד 20 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 4.
  7. בתום הבישול מסירים את כלי הורומה עם התפוחי אדמה, מניחים את פקק המידה השקוף במקומו מעל המכסה וטוחנים את המרק 2 דקות/ מהירות 10.
  8. מוסיפים למרק 2 כפיות מלח ואת קרם הקוקוס ומבשלים 3 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 3.
  9. יוצקים את המרק לקערות הגשה אישיות, מוסיפים לכל קערה מקוביות תפוחי האדמה ועלי הכוסברה הטריים ומגישים חם.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה