hamburger magGlass
xmenuclose

מרק גזר וג'ינג'ר עם קארי אדום

4-6 מנות

החומרים לאבקת קארי אדומה:

3 כפות זרעי כוסברה
2 כפיות אבקת שום גבישי
1 כף זרעי כמון
2 כפיות אבקת כורכום
1 כפית אבקת ג'ינג'ר
5 פלפלי צ'ילי אדומים יבשים
1 כפית פלפל אנגלי שלם
1 כף מלח ים
1 כף גרגירי פלפל שחור
2 כפיות זרעי חרדל
1 כפית חוטי זעפרן (לא חובה) 

החומרים למרק גזר וג'ינג'ר:

150 גרם עדשים כתומות חצויות
סרט של קליפת לימון
10 גרם שורש ג'ינג'ר טרי, פרוס לפרוסות של  2 מ"מ
300 גרם גזר קלוף וחתוך לקטעים
50 גרם בצל קלוף וחתוך לרבעים
1 כף אבקת קארי אדומה (מתכון לעיל)
50 גרם חמאה (או שמן)
1/2 כפית מלח
פלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
1 ליטר ציר ירקות
100 גרם חלב (או ציר ירקות)

לעיטור:

3 כפות שמנת מתוקה (או קרם קוקוס)
עלי כוסברה מופרדים

Feintip

השתמשו באבקת קארי אדומה לתיבול תבשילים בסגנון אסייתי. הוסיפו אותה לתבשילי דגים, עוף או ירקות יחד עם חלב קוקוס וקבלו מנות שיציפו את הבית בריחות אקזוטיים ומעוררי תאבון.

אופן ההכנה:

מכינים את אבקת הקארי האדומה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים וטוחנים 30 שניות/ מהירות 10.
  2. מעבירים את התערובת לכלי אטום ושומרים במקרר עד לשימוש.

מכינים את המרק:

  1. משרים את העדשים במים רותחים למשך שעתיים ומסננים.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס את העדשים המסוננות, קליפת הלימון, פרוסות הג'ינג'ר וטוחנים 20 שניות/ מהירות 10.
  3. מוסיפים לקערה את הגזר, הבצל, אבקת הקארי והחמאה וקוצצים 10 שניות/ מהירות 5.
  4. מורידים מדפנות הקערה את התערובת בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב. מוסיפים את המלח, הפלפל וציר הירקות עד לסימון ליטר וחצי שבקערה ומבשלים 20 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 2.
  5. מוסיפים את החלב וטוחנים 1 דקה/ מהירות 9.
  6. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. יוצקים לקערות הגשה אישיות. מעטרים בשמנת מתוקה ועלי כוסברה ומגישים חם.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה