hamburger magGlass
xmenuclose

מרק פטריות עשיר

6-8 מנות

החומרים:

1 בצל סגול קלוף וחתוך לרבעים

10 ס"מ כרישה (החלק הלבן בלבד) חתוכה ל 4 קטעים

3 שיני שום קלופות

5 כפות שמן זית

קורט פלפל שאטה גרוס

250 גרם (1 חבילה) פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים

50 גרם פטריות שיטאקי (ללא רגלים) חתוכות לרבעים

200 גרם פטריות ירדן (ללא רגלים)

300 גרם פטריות פורטובלו חתוכות לרבעים

1 ליטר מים או ציר ירקות

1 עלה דפנה

20 גרם ( 3 כפיות) מלח

¼ כפית פלפל שחור גרוס

½ כפית עלי תימין

250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה

10 גרם (1 כף) קורנפלור

Feintip

מומלץ להגיש עם כף יוגורט כבשים ועלה תימין טרי מלמעלה.

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את הבצל, הכרישה, השום וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5. מורידים מדפנות הקערה את התערובת בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב.
  2. מוסיפים לקערה 2 כפות שמן זית ומאדים 4 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות בחישה עדינה.
  3. מוסיפים את פלפל השאטה וחצי מכמות הפטריות וקוצצים 5 שניות/ מהירות5. מוסיפים את יתרת הפטריות וקוצצים שוב 10 שניות/ מהירות 5 (במידה ותשארנה חתיכות גדולות , זה בסדר).
  4. מוסיפים את 3 כפות השמן זית הנותרות ומבשלים 5 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
  5. מוסיפים את ציר הירקות, העלה דפנה, המלח, הפלפל, התימין ומבשלים 20 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2.
  6. מוסיפים לקערה את השמנת מתוקה, הקורנפלור ומבשלים 8 דקות/ 90 מעלות/ נגד כיוון הלהב/  מהירות 2.
  7. יוצקים את המרק לקעריות הגשה ומגישים חם.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה