hamburger magGlass
xmenuclose

מרק קרם חצילים עם קצפת פיקנטית

8 מנות

החומרים למרק:

2 חצילים בינוניים קלופים
1 ליטר מים
2 בצלים קטנים קלופים וחתוכים לרבעים
2 גזרים קטנים קלופים וחתוכים לקטעים
6 שיני שום קלופות
4 כפות שמן זית
900 מ"ל מרק צח (ירקות או עוף)
1 וחצי כפיות מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית זרעי כוסברה טחונים 

חומרים לקצפת:

250 מ"ל שמנת מתוקה
קורט מלח
קורט פלפל שאטה גרוס

Feintip

לגרסה קלה יותר להכנה ניתן להוסיף את השמנת המתוקה והתבלינים בסיום הבישול אל המרק ולטחון יחד לקבלת מרקם עשיר במיוחד.

אופן ההכנה:

  1. חותכים את החצילים לרבעים ומניחים אותם במגש הורומה.
  2. יוצקים את המים אל קערת התרמומיקס, מכסים, מניחים את כלי הורומה במקומו מעל מכסה התרמומיקס ומאדים 35 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 4 או עד שהחצילים רכים. שומרים את החצילים בצד ונפטרים ממי הבישול
  3. מכניסים את הבצל, הגזר, השום והחצילים המאודים אל קערת התרמומיקס וטוחנים 4 שניות/ מהירות 5.
  4. מוסיפים את שמן הזית ומאדים 8 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות בחישה עדינה.
  5. מוסיפים את שאר חומרי המרק וממשיכים לבשל 20 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 2.
  6. בסיום הבישול טוחנים את המרק 20 שניות/ מהירות 10. יוצקים את המרק לקערה ושומרים חם. שוטפים את קערת התרמומיקס, מייבשים ומחזירים אותה למקומה.
  7. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל חומרי הקצפת ומקציפים 1 דקה/ מהירות 4.
  8. יוצקים מהמרק החם אל קערות הגשה אישיות, מניחים מהקצפת מעל כל מנה ומגישים חם.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה