hamburger magGlass
xmenuclose

מרק קרם ירקות שורש עם גרגירי חומוס מתובלים ותרד

4-6 מנות

החומרים לגרגירי חומוס:

1 קופסת שימור גרגירי חומוס מסוננים

2 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח

1 כפית תימין

החומרים למרק:

2 בצלים לבנים קלופים וחתוכים לרבעים

2 כפות שמן זית

5 שיני שום קלופות ופרוסות

2 גבעולי סלרי פרוסים

2 גבעולי תימין, רק העלים

1 ראש כרובית מפורק לפרחים

4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ

1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך גס

3 כפיות מלח

קורט פלפל שחור גרוס

½ כפית אגוז מוסקט מגורר

¼ כפית בהרט טחון

1,300 מ"ל מים

1 כף מיץ לימון טרי

2 כפות שמן זית

2 כוסות עלי תרד שטופים

אופן הכנת גרגירי החומוס:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים את גרגירי החומוס עם שמן זית, מל ותימין ומפזרים אותם בשכבה אחידה על תבנית האפייה.
  3. מעבירים את התבנית לתנור וקולים 25 דקות .
  4. מעבירים את גרגירי החומוס לקערה ושומרים בצד עד לשימוש.

אופן הכנת המרק:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס בצל וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5, דוחפים בעזרת מרית התרמומיקס את הבצל הקצוץ מדפנות הקערה לכיוון הלהב וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5, מוסיפים שמן זית ומאדים 2 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
  2. מוסיפים שום, סלרי ותימין ומאדים 4 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
  3. מוסיפים כרובית, תפוח אדמה, שורש פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ובהרט ומבשלים 4 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
  4. מוסיפים מים ומבשלים 35 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
  5. מוסיפים מיץ לימון וטוחנים את המרק 20 שניות/ מהירות 10.
  6. מחממים במחבת 2 כפות שמן זית, מוסיפים עלי תרד, מפזרים מעט מלח ומקפיצים-מערבבים כחצי דקה.
  7. יוצקים את המרק לקעריות הגשה, מניחים מעל כמה עלי תרד מוקפצים, מפזרים גרגירי חומוס ומגישים חם.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה