hamburger magGlass
xmenuclose

ניוקי ריקוטה ברוטב עגבניות וירקות שורש

4-6 מנות

החומרים לרוטב עגבניות וירקות שורש:

150 גרם (כ-2 יחידות) גזר קלוף וחתוך לקטעים

150 גרם (יחידה בינונית) בצל סגול קלוף וחצוי

100 גרם שורש פטרוזיליה קלוף וחצוי

100 גרם שורש סלרי קלוף וחצוי

2 שיני שום קלופות

4 כפות שמן זית

800 גרם עגבניות מרוסקות (אפשר גם משימורים)

500 מ"ל מים

7 גבעולי תימין טרי

1 עלה דפנה

3 גרגירי פלפל אנגלי

2 מסמרי ציפורן

1/2 1 כפיות מלח

1/2 1 כפות סוכר 

החומרים לניוקי:

80 גרם גבינת פרמז'ן

230 גרם קמח לבן

450 גרם גבינת ריקוטה מסוננת ממים

1/4 כפית מלח

קורט אגוז מוסקט טחון

להגשה:

עלי בזיליקום קצוצים

גבינת פרמז'ן מגוררת

Feintip

הניוקי הוא מאכל איטלקי נפוץ. את הניוקי ניתן להכין מתפוחי אדמה, סולת (קמח דורום), קמח או גבינת ריקוטה (עם או בלי תרד). בצפון איטליה קיימת גרסה פופולרית להכנת ניוקי, ניוקי די פנה (gnocchi di pane), בה נעשה שימוש בפרורי לחם.
חפשו באתר את הגרסה לניוקי עם תפוחי אדמה.

אופן ההכנה:

מכינים את הרוטב:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל הירקות שורש והשום וקוצצים 7 שניות/ מהירות 5.
  2. מוסיפים את השמן זית  ומאדים 10 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.כאשר פקק המידה מונח במקומו על מכסה התרמומיקס.
  3. מוסיפים את העגבניות והמים.
  4. מכניסים לסלסילת הבישול את עשבי התבלין והתבלינים. מניחים את סלסילת הבישול במקומה, בתוך קערת התרמומיקס ומבשלים 30 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
  5. מוציאים את סלסילת הבישול, בעזרת מרית התרמומיקס. בעזרת כף מועכים את הרוטב שנאסף בתוך סלסילת הבישול ומעבירים אותו לקערת התרמומיקס. נפטרים מתוכן סלסילת הבישול.
  6. מכסים את קערת התרמומיקס, כאשר פקק המידה מונח במקומו במכסה התרמומיקס וטוחנים את הרוטב 1 דקה/ מהירות 10. מעבירים את רוטב העגבניות לקערה בצד ושומרים חם עד לשימוש.
  7. שוטפים ומייבשים היטב את קערת התרמומיקס וניגשים להכנת הניוקי.

מכינים את הניוקי:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את גבינת הפרמז'ן וטוחנים 10 שניות/ מהירות 9.
  2. מוסיפים את יתרת החומרים ולשים 1 דקה/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
  3. מעבירים את תערובת הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים את הבצק לחמישה כדורים שווים.
  4. מגלגלים כל כדור לרצועה בקוטר של 2 ס"מ וקורצים אותה לניוקי בודדים באורך של 3 ס"מ.
  5. מרתיחים מים בסיר גדול. כשהמים רותחים ומומלחים קלות מבשלים את הניוקי בקבוצות קטנות כל פעם. כשהניוקי צפים מעל פני המים, הם מוכנים. מוציאים אותם בעזרת כף מחוררת ומעבירים אותם לקערת הגשה.

מרכיבים את המנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את רוטב העגבניות ומחממים 7 דקות/ 90 מעלות/ מהירות בחישה עדינה.
  2. יוצקים מעל את רוטב העגבניות החם, מערבבים קלות, מפזרים מעל עלי בזיליקום קצוצים וגבינת פרמז'ן מגוררת ומגישים.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה