hamburger magGlass
xmenuclose

סלט חזה עוף בוויניגרט פרג

6 כריכים

החומרים לויניגרט:

1 שן שום קצוץ קלופה

1 בצל סגול קטן קלוף וחצוי

1/4 כוס חומץ שרי (או חומץ בן יין אדום)

3 כפות סוכר

1 כף גרגירי פרג שלמים טריים

1/2 כפית מלח

1/2 כף חרדל דיז'ון

1/4 כוס שמן קנולה

1/4 כוס שמן זית איכותי

החומרים לסלט חזה עוף:

2 חזות עוף טריים נקיים

1 גבעול סלרי

1 תפוח עץ ירוק

3 כפות שקד מולבן פרוס קלוי

3 כפות חמוציות מיובשות ללא תוספת סוכר

200 מ"ל ויניגרט פרג

להגשה:

6 לחמניות המבורגר

עלי חסה טריים

 

אופן הכנת הויניגרט פרג ( 200 מ"ל):

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את השום והבצל וקוצצים 3 שניות/ מהירות 7. דוחפים את הירקות הקוצצים מדפנות הקערה בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב וחוזרים על הפעולה.
  2. מוסיפים את שאר החומרים, למעט שני סוגי השמן, ומערבבים 1 דקה/ מהירות 2.
  3. מפעילים את התרמומיקס 1 דקה/ מהירות 3 ותוך כדי עבודת התרמומיקס מזלפים את השמנים אל תוך הקערה דרך חור מכסה התרמומיקס עד לקבלת רוטב אחיד.
  4. שומרים את הוויניגרט בצנצנת אטומה במקרר עד לשימוש.3

אופן הכנת הסלט :

  1. יוצקים לקערת התרמומיקס 1 ליטר מים ומרתיחים 9 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות בחישה עדינה.
  2. מניחים במגש העליון של כלי הורומה את חזות העוף, מניחים את כלי הורומה במקומו מעל מכסה התרמומיקס ומאדים 17 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 4. במידת הצורך מוספים עוד זמן בישול ולאחר מכן מצננים אותם היטב במקרר.
  3. חותכים את חזות העוף לרצועות דקות, קוצצים את גבעול הסלרי ותפוח העץ ומעבירים לקערת ערבוב.
  4. מוסיפים את יתר חומרי הסלט, מערבבים היטב ושומרים בקירור עד לשימוש.
  5. חוצים את הלחמניות, מרפדים בעלי חסה, ממלאים בסלט העוף ומגישים.

 

להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה