hamburger magGlass
xmenuclose

סלט קינואה ועשבי תיבול בויניגרט הדרים

800 גרם

החומרים:

1 ק"ג מים

200 גרם קינואה יבשה

30 גרם בצל ירוק חתוך לקטעים של 3 ס"מ

10 גרם עלי כוסברה מופרדים

20 גרם עלי פטרוזיליה מופרדים

150 גרם עגבנייה חתוכה לקוביות של 1/2 ס"מ

30 גרם מיץ לימון סחוט טרי

30 גרם מיץ תפוזים סחוט טרי

15 גרם דבש

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

60 גרם שמן קנולה

20 גרם שמן זית

Feintip

שקדים, אגוזי קשיו או אגוזי מלך קלויים יהיו תוספת נהדרת לסלט.
החליפו את מיץ הלימון בחומץ תפוחים או חומץ שרי.

אופן ההכנה:

  1. יוצקים לקערת התרמומיקס מים ומחממים 9 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 4. מוסיפים קינואה ומבשלים 13 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
  2. בסיום הבישול מסננים את הקינואה, שוטפים במים קרים ומעבירים לקערת ערבוב. שוטפים את קערת התרמומיקס, מייבשים ומניחים אותה במקומה.
  3. מכניסים לקערת התרמומיקס בצל ירוק, כוסברה ופטרוזיליה וקוצצים פונקציית טורבו חצי שניה/ פעמיים סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה. מעבירים את העשבים הקצוצים לקערה עם הקינואה ומוסיפים לקערה גם את קוביות העגבנייה.
  4. מניחים את קערת התרמומיקס במקומה, מכניסים מיץ לימון, מיץ תפוזים, דבש, מלח ופלפל שחור ומערבבים 10 שניות/ מהירות 2, כשפקק המידה השקוף מונח במקומו על מכסה התרמומיקס למניעת התזה.
  5. מפעילים את התרמומיקס 90 שניות/ מהירות 3, מזלפים את שני סוגי השמנים באיטיות על מכסה התרמומיקס, סביב הפקק. השמן יטפטף באיטיות מבעד לרווח שבין הפקק למכסה אל פנים הקערה במהלך עבודת התרמומיקס עד לקבלת ויניגרט אחיד.
  6. יוצקים את הוויניגרט מעל לקינואה ומערבבים בעדינות עד לקבלת סלט אחיד.
  7. מעבירים לכלי הגשה ומגישים או מעבירים לכלי אטום ושומרים במקרר עד להגשה. הסלט ישמר במקרר כשלושה ימים.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה