hamburger magGlass
xmenuclose

עוגת גזר במלית קרם גבינת שמנת

תבנית קוגלהוף

החומרים להכנת התבנית:

חמאה לשימון

קמח לקימוח

החומרים למלית קרם גבינה:

310 גרם גבינת שמנת 40% שומן

100 גרם סוכר חום בהיר (דמררה)

1 כפית מיץ לימון טרי

½ כפית תמצית וניל

30 גרם קמח

החומרים היבשים לעוגה:

300 גרם גזר קלוף וחתוך לקטעים

280 גרם קמח

300 גרם סוכר חום בהיר (דמררה)

100 גרם אגוזי פקאן קלופים

2 כפיות אבקת סודה לשתייה

1 כפית אבקת אפייה

½ כפית מלח

1 כף קינמון טחון

½ כפית פלפל אנגלי טחון

¼ כפית מוסקט טחון

החומרים הרטובים לעוגה:

4 ביצים L

150 גרם שמן צמחי נטרלי (כמו קנולה)

140 גרם יוגורט

1 כפית תמצית ווניל

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

החומרים לגלייז גבינה ותפוזים (אופציונלי):

200 גרם סוכר חום בהיר (דמררה)

110 גרם גבינת שמנת 40%, רכה

30 גרם חמאה בטמפרטורת חדר

2 כפות מיץ תפוזים טרי

2 כפות מיץ לימון טרי

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

½ כפית תמצית וניל

מכינים את התבנית:

  1. משמנים ומקמחים קלות תבנית קוגלהוף ושומרים בצד.

אופן הכנת מלית הגבינה :

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס גבינה וסוכר ומערבבים 5 שניות/ מהירות 5, דוחפים את בלילת הגבינה בעזרת המרית מדפנות הקערה לכיוון הלהב, מניחים את מטרפת התרמומיקס במקומה על הלהב וטורפים 2 דקות/ מהירות 2.5 עד לקבלת מרקם אוורירי וקרמי.
  2. מוסיפים את יתר חומרי המלית ומערבבים 10 שניות/ מהירות 2.5. מורידים את שאריות הגבינה מדפנות הקערה בעזרת המרית, ומערבבים 10 שניות/ מהירות 2.5 מעבירים את המלית לקערה נפרדת ושומרים במקרר עד לשימוש. שוטפים את קערת התרמומיקס, מייבשים היטב ומניחים אותה במקומה ללא המטרפה.

מכינים ואופים את העוגה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס גזר וקוצצים 4 שניות/ מהירות 6. מעבירים את הגזר הקצןץ לקערה נפרדת ושומרים בצד עד לשימוש.
  3. מכניסים את שאר החומרים היבשים לקערת התרמומיקס ומערבבים 10 שניות/ מהירות 7.
  4. מערבבים את כל החומרים הרטובים בקערה רחבה נפרדת, מוסיפים אותם לחומרים שבקערת התרמומיקס ומערבבים 10 שניות/ מהירות 5.
  5. דוחפים בעזרת המרית את הבצק מדפנות הקערה לכיוון הלהב ומערבבים 10 שניות/ מהירות 5.
  6. מוסיפים את הגזרים הקצוצים ומערבבים 10 שניות/ מהירות 5, נעזרים במרית בזמן עבודת התרמומיקס.
  7. יוצקים את בלילת העוגה לתבנית המשומנת עד לשליש גובהה, מוזגים מעל את מלית הגבינה, מיישרים בעדינות ומוזגים מעל את יתר בלילה העוגה.
  8. מכניסים את התבנית לתנור ואופים 45 דקות.
  9. מכסים את התבנית בנייר כסף, מנמיכים את חום התנור לטמפרטורה של 160 מעלות ואופים 25-30 דקות נוספות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
  10. מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים 10 דקות בתבנית, מוציאים את העוגה מהתבנית ומצננים על רשת לטמפרטורת חדר.

אופן הכנת הגלייז הגבינה והתפוזים:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס סוכר חום וטוחנים 20 שניות/ מהירות 10, מעבירים את אבקת הסוכר לקערה נפרדת ושומרים בצד עד לשימוש.
  2. מכניסים את יתר החומרים לקערת התרמומיקס, מניחים את המטרפה במקומה על הלהב וטורפים 2 דקות/ מהירות 3.
  3. מערבבים עוד 1 דקה/ מהירות 2.5 ומוסיפים את אבקת הסוכר תוך כדי פעולת התרמומיקס.
  4. מעבירים את הגלייז למקרר לצינון למשך 10 דקות.
  5. מזלפים 3 כפות גלייז על העוגה, ממתינים 10 דקות ומזלפים את יתר הגלייז.
  6. חותכים לפרוסות ומגישים. העוגה תשמר במקרר כשבוע.

 

להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה