hamburger magGlass
xmenuclose

עוגת נוטלה מפנקת ללא גלוטן

תבנית קוטר 26 ס"מ

החומרים לממרח אגוזי לוז בסגנון נוטלה (1.3 ק"ג) :
300  גרם סוכר
200  גרם אגוזי לוז קלויים וקלופים
300 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
100  גרם שוקולד חלב שבור לקוביות
20 + 160  גרם שמן קנולה
400  גרם חלב

החומרים לעוגה:
250  גרם שמנת מתוקה
6  ביצים
100 גרם סוכר
1 ק"ג ממרח נוטלה (מתכון לעיל)
15 גרם ליקר אגוזים (כמו אמרטו, פרנג'ליקו או
וויסקי משובח)

החומרים לגנאש שוקולד לציפוי העוגה:
250  גרם שוקולד מריר
250  גרם שמנת מתוקה
15 גרם ליקר אגוזים (כמו אמרטו, פרנג'ליקו או
וויסקי משובח)

אופן הכנת ממרח אגוזי לוז (בסגנון נוטלה) :

1.  מכניסים לקערת התרמומיקס סוכר וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10. שומרים בצד.
2.  מכניסים לקערת התרמומיקס את שני סוגי השוקולד וטוחנים 20 שניות/ מהירות 5. שומרים בצד.
3. מכניסים לקערת התרמומיקס אגוזי לוז וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10. מורידים מדפנות הקערה את האגוזים הקצוצים בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב, מוסיפים 20 גרם שמן ומבשלים 5 דקות/ 50 מעלות/ מהירות 4.
4. מוסיפים 160 גרם שמן וחלב, מחזירים את הסוכר והשוקולד הטחונים ומבשלים 5 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 4.
5. טוחנים 1 דקה/ מהירות 10. שומרים בצד עד לשימוש.

אופן הכנת העוגה:

1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות. משמנים קלות תבנית בקוטר 26 ס"מ, מכסים את הדפנות החיצוניות בנייר כסף ושומרים בצד. מכינים תבנית תנור נוספת גדולה ועמוקה מספיק כדי להכיל את התבנית העגולה.
2. מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס.
3. מכניסים לקערת התרמומיקס שמנת מתוקה ומקציפים 30 שניות/ מהירות 3.5. מעבירים לקערה ושומרים במקרר עד לשימוש. שוטפים ומיבשים היטב את קערת התרמומיקס ומחזירים את המטרפה למקומה.
4. מכניסים לקערת התרמומיקס ביצים וסוכר ומקציפים 5 דקות/ מהירות 4.
5. מוסיפים 500 גרם ממרח נוטלה ומערבבים 5 שניות/ מהירות 4. מוספים את 500 גרם הנותרים וחוזרים על הפעולה
.6מוסיפים לקערת התרמומיקס את השמנת המוקצפת וליקר האגוזים ומערבבים 10 שניות/ מהירות 3.
7. מניחים את התבנית הגדולה והעמוקה במרכז התנור.
8. יוצקים את בלילת העוגה לתבנית העגולה המשומנת, מניחים את התבנית העגולה בתוך התבנית הגדולה שבתנור. יוצקים סביבה מים חמים עד חצי מגובהה, סוגרים את התנור ואופים 75 דקות .
9. בסיום האפייה מכבים את התנור ומשאירים בו את העוגה למשך 40 דקות לצינון. מוציאים את התבנית העגולה מהתנור ומצננים לחלוטין במקרר.

הכנת גנאש שוקולד לציפוי העוגה:

1. מכניסים לקערת התרמומיקס שוקולד וקוצצים 10 שניות/ מהירות 10.
2.  מוסיפים שמנת מתוקה וליקר ומבשלים 2 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 2. מורידים מדפנות הקערה את השוקולד בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב וממשיכים לבשל עוד 2 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 2.

הרכבת העוגה:

1.  מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה.
2. יוצקים את הגנאש החם מעל העוגה ומניחים לו לזלוג על דפנותיה באופן שווה.
3. שומרים את העוגה במקרר עד להגשה. פורסים לפרוסות דקות ומגישים את העוגה קרה.

להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה