hamburger magGlass
xmenuclose

עוגת סולת

תבנית פיירקס 25*40 ס"מ

החומרים לעוגה:

100 גרם (1 כוס ) אגוזי לוז קצוצים

50 גרם חמאה

120 גרם (½ כוס + 2 כפות) סוכר

215 גרם (½1 כוסות + 1 כף) קמח תופח

250 גרם (½1 כוסות) סולת

200 גרם שמנת חמוצה

165 גרם (⅔ כוס) חלב

1 כפית תמצית וניל

30 שקדים שלמים לא קלופים

החומרים לסירופ:

15 גרם ( 1 כפית) מי ורדים

200 גרם ( 1 כוס ) סוכר

240 גרם (1 כוס ) מים

100 גרם (1/2 כוס) דבש

½ כפית תמצית וניל

50 גרם חמאה

אופן ההכנה:

מכינים את העוגה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. משמנים את תבנית האפייה.
  3. מכניסים לקערת התרמומיקס את אגוזי הלוז וקוצצים מצב מכסה סגור/ 6 לחיצות קצרות על כפתור הטורבו. מניחים בקערה בצד עד לשימוש.
  4. מכניסים לקערה את החמאה וממיסים 3 דקות/ 80 מעלות/ מהירות 2.
  5. מוסיפים את יתרת החומרים, למעט השקדים, ואת האגוזים ששמרנו בצד ומערבבים 20 שניות/ מהירות 4. מורידים מדפנות הקערה את התערובת שנוצרה בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב וחוזרים על הפעולה.
  6. יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים בעזרת סכין רחבה. בעזרת סכין חדה מסמנים מעויינים על גבי העוגה ומניחים שקד במרכז כל מעויין. אופים בתנור 20 דקות.מוציאים את העוגה וחותכים את המעוינים עד תחתית התבנית ומחזירים לאפייה בתנור 20 דקות נוספות.

מכינים את הסירופ:

  1. שוטפים היטב את קערת התרמומיקס.
  2. מכניסים לקערה את כל החומרים ומבשלים 6 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.

מרכיבים את העוגה:

  1. מוציאים את העוגה מהתנור, עם סיום האפייה,  ויוצקים עליה את הסירופ החם.
  2. מצננים את העוגה, פורסים ומגישים.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה