hamburger magGlass
xmenuclose

עוגת שוקולד ליומולדת

תבנית עגולה -קוטר 26

החומרים:

200 גרם שוקולד מריר

150 גרם חמאה

6 ביצים

400 גרם ( 2 כוסות) סוכר

350 גרם ( ½2 כוסות) קמח

12 גרם (2 כפות) אבקת קקאו

10 גרם (½2 כפיות) אבקת אפייה

480 גרם (2 כוסות) מים

חומרים לציפוי העוגה:

150 גרם שוקולד מריר איכותי

150 גרם שמנת מתוקה

סוכריות צבעוניות

Feintip

מחפשים מתכון לעוגת שוקולד פרווה? החליפו את החמאה ב 130 גרם (⅔ כוס) שמן קנולה ואת השמנת המתוקה בציפוי השוקולד החליפו בשמנת צמחית. 

אופן ההכנה:

מכינים את העוגה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של  170 מעלות.
  2. משמנים את תבנית האפייה.
  3. מכניסים לקערת התרמומיקס את השוקולד וקוצצים 10 שניות/ מהירות 10.
  4. מוסיפים את החמאה וממיסים 5 דקות/ 70 מעלות/ מהירות 2.
  5. מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס. מוסיפים את הביצים, הסוכר ומקציפים 5 דקות/ מהירות 4.
  6. מוסיפים את יתרת החומרים, למעט המים, ומערבבים 1 דקה/ מהירות 2. מורידים מדפנות הקערה את הבלילה בעזרת מרית התרמומיקס  לכיוון הלהב ומערבבים 1 דקה/ מהירות 2. תוך כדי ערבוב מזלפים את המים באיטיות לבלילה. מורידים מדפנות הקערה את הבלילה בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב ומערבבים 10 שניות/ מהירות 2.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים  בתנור כ-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש. מצננים את העוגה.

 מכינים את ציפוי העוגה:

  1. שוטפים ומייבשים היטב  את קערת התרמומיקס.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס את השוקולד וקוצצים 10 שניות/ מהירות 10.
  3. מוסיפים  את השמנת המתוקה ומבשלים 2 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 2. מורידים מדפנות הקערה  את השוקולד בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב ומבשלים 2 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 2.

מצפים את העוגה:

  1. מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה חגיגית.
  2. יוצקים את הציפוי החם על העוגה ומניחים לו לזלוג על דפנותיה. מכניסים את העוגה למקרר עד להגשה.
  3. מוציאים את העוגה מהמקרר בסמוך להגשה. מקשטים ומפזרים סוכריות צבעוניות או כל קישוט אחר. פורסים ומגישים.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה