hamburger magGlass
xmenuclose

עוגת תפוחים פולנית Szarlotka

תבנית אפייה בגודל 15*25 ס"מ

החומרים למלית תפוחים:

6 יחידות תפו"ע גרני סמית' קלופים וחתוכים לרבעים

מיץ מחצי לימון

150 גרם מים

60 גרם סוכר חום דמררה

1 כף קינמון טחון

החומרים לבצק:

450 גרם קמח רב תכליתי

1 כפית אבקת אפייה

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

200 סוכר חום דמררה

3 חלמונים בטמפרטורת החדר

1 ביצה שלמה בטמפרטורת החדר

1 כף יוגורט טבעי

קליפה מגוררת מחצי לימון

1 כפית תמצית וניל

להגשה:

אבקת סוכר לפידור

Feintip

מומלץ להגיש בתוספת קצפת מתובלת במעט קינמון או שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות, משמנים תבנית אפייה בגודל 15*25 ס"מ.
  2. מכינים את המלית – מכניסים לקערת התרמומיקס תפוחים ומיץ לימון וטוחנים 5 שניות/ מהירות 5, נעזרים במרית במהלך פעולת התרמומיקס.
  3. מוסיפים את שאר חומרי המלית ומבשלים 5 דקות/ טמפרטורה ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 3. מסננים את התערובת, שומרים את הנוזלים והתערובת בנפרד ומניחים בצד לצינון.
  4. שוטפים את קערת התרמומיקס, מייבשים ומניחים אותה במקומה.
  5. מכינים את הבצק – מכניסים לקערת התרמומיקס קמח ואבקת אפייה ומערבבים 5 שניות/ מהירות 6.
  6. מוסיפים קוביות חמאה ומערבבים 20 שניות/ מהירות 5 עד לקבלת תערובת פירורית.
  7. מוסיפים את יתר חומרי הבצק ומעבדים 20 שניות/ מהירות 5, נעזרים במרית במהלך פעולת התרמומיקס.
  8. מעבירים את הבצק למשטח עבודה, מחברים בעזרת הידיים לכדור בצק אחיד ומחלקים לשני כדורים במשקל 500 גרם כל אחד.
  9. חותכים כדור אחד לקוביות בגודל 2 ס"מ, מכסים אותן בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך חצי שעה.
  10. משטחים בעזרת האצבעות את הכדור השני על תחתית תבנית האפייה, כך שהבצק יכסה את תחתית וחצי מגובה דפנות התבנית.
  11. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג ומעבירים את התבנית לאפיה בתנור למשך 15 דקות עד שהבצק מקבל גוון זהוב והוא קפיצי למגע.
  12. מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים באופן אחיד מעל לבצק האפוי את מלית התפוחים ויוצקים מעל מחצית מנוזלי הבישול של התפוחים.
  13. מוצאים את קוביות הבצק מהמקפיא, מכניסים לקערת התרמומיקס וקוצצים פונקציית טורבו/ 1 שניה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה, חוזרים על הפעולה פעם נוספת עד לקבלת פירורי בצק.
  14. מפזרים את פירורי הבצק באופן אחיד מעל מלית התפוחים, מהדקים קלות בעזרת האצבעות ומחזירים לתנור לאפייה של 35-40 דקות עד להזהבה.
  15. מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים לחלוטין, מפדרים באבקת סוכר מעל ומגישים.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה