hamburger magGlass
xmenuclose

פוקאצ'ה ללא גלוטן במחבת

2 פוקאצ'ות

החומרים לבצק:

150 גרם אורז יסמין

1 ביצה

250 גרם חלב

50 גרם קמח סויה

1 כפית סודה לשתיה

1 כפית קרם טרטר

1/2 כפית מלח

חומרים נוספים:

1 כף שמן זית לשימון המחבת

1 כף שמן זית למריחה

1 כפית עלי תימין/רוזמרין מופרדים

מעט מלח גס לעיטור

Feintip

קמח סויה אפשר למצוא במרכולים המתמחים וברשתות המזון הגדולות. על מנת להכין בעצמכם קמח סויה טוחנים בתרמומיקס פולי סויה מיובשים במשך 1 דקה/ מהירות 10.

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את האורז וטוחנים 1 דקה/ מהירות 10.
  2. מוסיפים את והחלב ומערבבים 4 שניות/ מהירות 4.
  3. מוסיפים את יתרת חומרי הבצק ומעבדים 30 שניות/ מהירות 4. מורידים מדפנות הקערה את הבצק, בעזרת מרית התרמומיקס, לכיוון הלהב ומעבדים 5 שניות/ מהירות 4.

מכינים את הפוקאצ'ות:

  1. מחממים שתי מחבתות בקוטר 24-26 ס"מ. משמנים כל אחת מהמחבתות ב1/2 כף שמן זית. מחלקים את בלילת הבצק שהתקבלה בין שתי המחבתות, משמנים בשמן זית את פני הבצק וזורים מעל תימין ומלח גס.
  2. מכסים את המחבתות, מנמיכים את הלהבה ומטגנים-אופים את הפוקאצ'ות במשך 8 דקות. הופכים את הפוקאצ'ות לצידן השני וממשיכים לטגן-לאפות למשך 5 דקות נוספות עד שהבצק אפוי כולו והפוקאצ'ה זהובה. מעבירים לצלחתי הגשה ומגישים חם.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה