hamburger magGlass
xmenuclose

פילאף פריקה עם פול ירוק

8 מנות

החומרים:

5 גבעולי כוסברה טרייה, קצוצים גס
5 גבעולי שמיר טרי, העלים בלבד
1200 גרם מים
200 גרם פול ירוק טרי קלוף או 200 גרם פול ירוק קלוף קפוא
300 גרם פריקה (ראו טיפ)
2 שיני שום קלופות
100 גרם בצלים קלופים, חתוכים לרבעים
30 גרם שמן זית
2 כפיות מחית ציר ירקות תוצרת בית (ראו פרק מתכוני בסיס) או 2 קוביות ציר מרק (כל אחת להכנת 0.5 ליטר ציר) (ראו טיפ)
1 כפית מלח
1 קורט פלפל שחור טחון
50 גרם מיץ לימון טרי
200 גרם פיסטוקים קלופים, לא מלוחים, קלויים וקצוצים דק לעיטור

Feintip

  • הפולים יחלצו בקלות מקליפתם הדקיקה כשתלחצו אותם בין האצבע לאגודל.
  • לארוחה מלאה הגישו את הפילאף יחד עם בשר או דגים.
  • פריקה (מכונה גם פריקי) היא חיטה שנקצרה כשהיא עוד טרייה וירוקה ועברה תהליך קלייה ועישון עדין. תוכלו להחליפה במתכון עם דגנים מלאים אחרים כמו קינואה, אורז חום, כוסמין או בורגול ולשנות את זמן הבישול בהתאם.
  • השתמשו ב-4 כפות אבקת מרק במקום 2 כפיות מחית ציר או 2 קוביות להכנת ציר (2 כפות אבקת מרק המיועדות להכנת 0.5 ליטר ציר)

אופן ההכנה:

  1. שמים כוסברה ושמיר בקערת הערבוב וקוצצים 3 שניות/מהירות 8. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
  2. יוצקים 500 גרם מים לקערת הערבוב. מניחים את סלסלת הבישול על מכסה קערת הערבוב, שוקלים בה את הפול הירוק ושוטפים תחת זרם מים קרים. מכניסים את סלסלת הבישול למקומה ומאדים 10 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 1. מוציאים את סלסלת הבישול בעזרת המרית, מעבירים את הפול לקערה ושומרים בצד לצינון. מרוקנים את קערת הערבוב.
  3. מניחים את סלסלת הבישול על מכסה קערת הערבוב, שוקלים בה פריקה, שוטפים תחת זרם מים קרים ושומרים בצד.
  4. שמים שום, בצלים ושמן זית בקערת הערבוב וקוצצים 5 שניות/מהירות 5, דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב.
  5. מבשלים 3 דקות/120°C/מהירות 2. בינתיים, מקלפים את הקליפה הדקיקה מפולי הפול ושומרים בצד.
  6. מוסיפים את הפריקה לקערת הערבוב ומבשלים 3 דקות/100°C/מהירות 2.
  7. מוסיפים את יתר 700 גרם המים, מחית ציר ירקות, מלח ופלפל ומבשלים 20 דקות/100°C/ נגד כיוון השעון/מהירות 1, או עד שמוכן. מעבירים לקערת הגשה, מוסיפים מיץ לימון, את עשבי התיבול הקצוצים והפול המקולף, מערבבים בעדינות, טועמים ומתקנים תיבול. ממתינים כמה דקות כדי שהרוטב ייספג ומגישים חמים בעיטור פיסטוקים קצוצים.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה