hamburger magGlass
xmenuclose

פילה דג עם קוסקוס וירקות ברוטב עגבניות

4 מנות

החומרים לתיבול הדג:

2 שיני שום קלופות

קליפה מגוררת מלימון אחד

מיץ מלימון שלם

20 גרם שמן זית

2 כפות עלי כוסברה טריים

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/4 כפית פפריקה מתוקה

1/4 כפית כמון טחון

1/4 כפית זרעי כוסברה טחונים

4 פילה דג דניס ללא עור ועצמות

 החומרים לקוסקוס:

350 גרם קוסקוס אינסטנט

100 גרם מים

1/2 כפית מלח

30 גרם שמן זית

החומרים לירקות:

100 גרם גזר מקולף וחתוך לקוביות של 1 ס"מ

200 גרם זוקיני חתוך לקוביות של 1 ס"מ

100 גרם בטטה חתוכה לקוביות של 1 ס"מ

100 גרם גרגירי חומוס מבושלים (אפשר חומוס קפוא, מופשר)

50  גרם שמן זית

1/3 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

החומרים לרוטב:

3 שיני שום קלופות

1 בצל סגול קלוף וחתוך לרבעים

50 גרם שמן זית

70 גרם רסק עגבניות

400 גרם עגבניות מרוסקות (אפשר משימורים)

300 גרם מים

1/2 כפית כמון טחון

1/4 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית מלח

 החומרים להגשה:

1/2 כוס עלי פטרוזיליה טריים קצוצים

Feintip

ניתן להחליף את פילה הדג ברצועות דקות של חזה עוף. השתמשו בתבלינים שונים לפי טעמכם וגוונו בירקות שונים לפי העונה.

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל חומרי התיבול לדג לקערת התרמומיקס וקוצצים 5 שניות/ מהירות 7. דוחפים את התערובת של הירקות מדופן קערת התרמומיקס לכיוון הלהב בעזרת המרית וחוזרים על הפעולה 5 שניות/ מהירות 7. יוצקים את תערובת התיבול מעל לפילה הדגים ומעסים בעדינות עד שנתחי הדג עטופים באחידות בתערובת התיבול.
  2. מערבבים היטב בקערת ערבוב גדולה את כל החומרים לקוסקוס וממתינים 10 דקות. מעבירים את הקוסקוס אל המגש התחתון של כלי הורומה, מניחים את הדגים המתובלים במגש העליון של כלי הורומה, מכסים ומניחים בצד.
  3. מערבבים בקערת ערבוב גדולה את החומרים לירקות ומניחים בצד.
  4. מעבירים לקערת התרמומיקס 3 שיני שום ואת רבעי הבצל וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5, מוסיפים 50 גרם שמן זית ואת רסק העגבניות ומבשלים 5 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 1. מוסיפים את שאר חומרי הרוטב לקערת התרמומיקס.
  5. מניחים את סלסלת הבישול במקומה בתוך קערת התרמומיקס (מעל חומרי הרוטב), מעבירים לסלסלה את הירקות המתובלים וסוגרים מעל את מכסה התרמומיקס ללא פקק המידה השקוף.
  6. מניחים את כלי הורומה במקומו מעל מכסה התרמומיקס ומבשלים 20 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 1.
  7. בסיום הבישול מעבירים את הקוסקוס, הירקות והדגים לצלחת הגשה.
  8. טוחנים את רוטב העגבניות שבקערת התרמומיקס 20 שניות/ מהירות 10.
  9. יוצקים מהרוטב על המנה, מפזרים מעל את עלי הפטרוזיליה הקצוצים ומגישים חם.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה