hamburger magGlass
xmenuclose

פילה דג סול וירקות מאודים במעטפת נייר אפייה

4 מנות

החומרים:

80 גרם שמן זית איכותי

1-2 לימונים, מיץ וקליפה מגוררת

¾ כפית מלח

½ כפית פלפל שחור טחון

4 נתחי פילה דג סול (120-200 גרם כל אחד) או 4 נתחי פילה של דג לבן (כל סוג, 120-200 גרם כל אחד)
200 גרם ירקות מעורבים קלופים (למשל קישואים, גזר, גבעולי סלרי, לפת), חתוכים גס
6 גבעולי פטרוזיליה טרייה, העלים בלבד
500 גרם מים
400 גרם תפוחי אדמה קלופים, פרוסים (3 מ"מ)

Feintip

כיוון שנוזלי המשרה מוגשים כרוטב, חשוב מאד לבחור דגים טריים באיכות גבוהה.

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה שמן, 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל ו-2 כפיות קליפת לימון מגוררת. מוסיפים לקערה את נתחי הדג, עוטפים היטב במשרה ומשרים 30 דקות, הופכים את הנתחים פעם אחת בזמן ההשרייה.
  2. שמים ירקות מעורבים בקערת הערבוב עם 1/4 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל וקוצצים 5 שניות/מהירות 4. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
  3. מכניסים את סלסלת הבישול למקומה ושמים בתוכה את נתחי הדג עם נוזלי המשרה. אחרי שנוזלי המשרה התנקזו לתוך קערת הערבוב, מוציאים את סלסלת הבישול עם נתחי הדג ושומרים בצד. משאירים את נוזל המשרה בקערת הערבוב.
  4. מוסיפים לקערת הערבוב פטרוזיליה ו-50 גרם מיץ לימון טרי וטוחנים 10 שניות/מהירות 5. מעבירים את רוטב הלימון-פטרוזיליה לקערה קטנה ושומרים בצד.
  5. מניחים את נתחי הדג על ארבעה דפים נפרדים של נייר אפייה (30ס"מX30ס"מ) ומפזרים באופן שווה את הירקות הקצוצים מעל כל נתח. מקפלים את נייר האפייה ליצירת מעטפות סגורות ומניחים אותן כשתפר המעטפה פונה מעלה, שתיים בתושבת הוורומה ושתיים במגש הוורומה. תוחבים את קצות הנייר המקופלים מתחת למעטפות.
  6. יוצקים מים לקערת הערבוב, מכניסים את סלסלת הבישול למקומה ומוסיפים תפוחי אדמה. מניחים את יחידת הוורומה במקומה על מכסה קערת הערבוב ומאדים 25 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 1 מגישים מיד את נתחי הדג, פותחים חלקית את המעטפות, יוצקים מעל רוטב לימון-פטרוזיליה, ומגישים את תפוחי האדמה לצדם.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה