hamburger magGlass
xmenuclose

פנקייק גזר בהשראת איסה מוסקוביץ'

8-12 פנקייקים

החומרים:

200 גרם גזר חתוך גס

20 גרם (2 כפות) פשתן טחון

240 גרם (1 כוס) חלב שקדים

1 כפית חומץ תפוחים

60 גרם ( ¼ כוס ) מים

90 גרם ( ¼ כוס ) סירופ מייפל

15 גרם (2 כפות) שמן קנולה

1 כפית מחית וניל

175 גרם ( ¼1 כוסות ) קמח לבן

5 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

½ כפית מלח

1 כפית קינמון טחון

½  כפית ג'ינג'ר יבש

½ כפית אגוז מוסקט טחון

קורט פלפל אנגלי טחון

לטיגון:

שמן קנולה

Feintip

מי שרוצה לעשות גרסא בריאה פלוס פלוס, יכול להחליף את הקמח לקמח מלא.
ובמקום סירופ מייפל הכינו רוטב פירות מתותים או מנגו, או ערבבו טחינה ומיץ תפוזים טרי סחוט.

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס גזר וטוחנים 10 שניות/ מהירות 8
  2. דוחפים את הגזר מדפנות הקערה בעזרת המרית לכיוון הלהב וטוחנים שוב 10 שניות/ מהירות 8. מעבירים את הגזר למסננת דקה ושומרים בצד. שוטפים את הקערה.
  3. מכניסים לקערת התרמומיקס פשתן טחון וחלב שקדים ומערבבים 1 דקה/ מהירות 1.5.
  4. מוסיפים חומץ, מים, מייפל, שמן קנולה ומחית וניל ומערבבים 1 דקה/ מהירות 2.
  5. מערבבים בקערת ערבוב גדולה את כל החומרים היבשים והתבלינים ומוסיפים אותם לקערת התרמומיקס. מוסיפים לקערת התרמומיקס גם את הגזר המסונן, מערבבים 2 דקות/ מהירות 5. דוחפים את הבלילה בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב וחוזרים על הפעולה 30 שניות/ מהירות 5.
  6. מחממים שכבה דקה של שמן קנולה במחבת. יוצקים בעזרת מצקת קטנה מהבלילה אל המחבת פנקייקים בקוטר של 6-10 ס"מ ומטגנים למשך כ-4 דקות משני הצדדים. מוציאים מהמחבת ושומרים חם בצד. חוזרים על הפעולה עם יתר הבלילה.
  7. מגישים חם עם סירופ מייפל מעל.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה