hamburger magGlass
xmenuclose

קוקילידה הטובה בעולם

7 קוקילידות (14 עוגיות)

החומרים לגלידת וניל:

רבע מקל וניל (או כף מחית וניל איכותית)

80 גרם סוכר

6 חלמונים

500 גרם חלב

250 גרם שמנת מתוקה

 

החומרים עוגיות שוקולד:

140 גרם (כוס אחת) קמח

50 גרם (חצי כוס) אבקת קקאו איכותית

חצי כפית סודה לשתייה

חצי כפית מלח

200 גרם שוקולד קצוץ גס מאוד (או פצפוצי שוקולד)

100 גרם חמאה

300 גרם סוכר

2 ביצים

1 כפית מחית וניל איכותית

Feintip

אפשר להכין כל אחד מהמתכונים בנפרד וליהנות מעוגיות נפלאות ומגלידה מעולה.

אופן ההכנה:

מכינים את הגלידה:

  1.  מכניסים את מקל הווניל יחד עם הסוכר לקערת התרמומיקס וטוחנים 20 שניות/ מהירות 10 (אם משתמשים במחית מדלגים על סעיף זה).
  2. מניחים את המטרפה במקומה בקערת התרמומיקס, מוסיפים את כל החומרים ומבשלים 9 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 4. מצננים לגמרי מחוץ למקרר.
  3. יוצקים את הבלילה לתבנית קוביות קרח ומקפיאים למשך 12 שעות.
  4. כשעה לפני הרכבת הקוקילידה מוצאים את הגלידה מהמקפיא, מחלצים מתבנית קוביות הקרח, מעבירים את הקוביות לקערת התרמומיקס וטוחנים 2 דקות/ מהירות 10. נעזרים במרית במהלך הטחינה. אם עדיין יש גושים לחזור על הפעולה פעם נוספת.

 מכינים את העוגיות:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 160 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס את הקמח, קקאו, סודה ומלח ומערבבים 10 שניות/ מהירות 4. שומרים את תערובת היבשים בצד.
  3. מכניסים חצי מכמות השוקולד ואת החמאה לקערת התרמומיקס וממיסים 2 דקות/ 70 מעלות/ מהירות בחישה עדינה, דוחפים לכיוון הלהב בעזרת המרית את חתיכות השוקולד מדפנות הקערה וחוזרים על הפעולה 1 דקה/ 70 מעלות/ מהירות בחישה עדינה.
  4. מוסיפים את הסוכר לקערת התרמומיקס ומערבבים 30 שניות/ מהירות 4. מוסיפים לקערה את הביצים ומחית וניל ומערבבים 1.5 דקות/ מהירות 3.
  5. מפעילים את התרמומיקס 1.5 דקות/ מהירות 4 ומוסיפים את תערובת הקמח דרך חור המכסה בשלוש פעמים.
  6. מוסיפים את המחצית השנייה של השוקולד הקצוץ ומערבבים 1.5 דקות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2, נעזרים במרית במהלך הערבוב.
  7. לוקחים כף גדושה מאד מהתערובת ומניחים בתבנית אפייה, חוזרים על הפעולה ושומרים מרחק של 5 ס"מ בין העוגיות. אין צורך לשטח, הצורה של עוגייה מתקבלת במהלך האפייה.
  8. מעבירים את התבנית לאפייה בתנור למשך 15 דקות, מוציאים, מצננים ושומרים בכלי סגור על להגשה.

 מרכיבים את הקוקילידות:

  1. פורסים מחצית מהעוגיות על מגש שטוח המתאים להקפאה, מניחים במרכז כל עוגייה 2 כפות של גלידת הווניל, מניחים מעל עוגייה נוספת מעל ולוחצים מעט לפיזור אחיד של המילוי.
  2. מחזירים את הקוקילידות למקפיא לחצי שעה עד שיתייצבו ומגישים.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה