hamburger magGlass
xmenuclose

קיפודי בשר ואורז ברוטב עשבי תבלין ולימונים פרסיים

6 מנות

החומרים לכדורי הבשר:

10 גבעולי כוסברה טרייה, עלים בלבד

10 גבעולי פטרוזיליה טרייה, עלים בלבד

4 גבעולי נענע טרייה, עלים בלבד

1 שן שום קלופה

1 בצל קלוף, חתוך לרבעים

300 גרם בשר בקר טחון

300 גרם אורז בסמטי, מושרה במים לשעה, מסונן (משקל לפני השרייה)

1 כפית כורכום טחון

1.5 כפיות מלח

1 קורט פלפל שחור גרוס

 

החומרים לרוטב:

1 שן שום קלופה

1 פלפל ירוק חריף, נקי מזרעים, חתוך לקטעים (3 ס"מ)

1 בצל קלוף, חתוך לרבעים

2 כרישה, רק החלק הלבן, חתוכות לקטעים (3 ס"מ)

3 כפות שמן זית

1.25 ליטר ציר עוף (או מים)

1/4 כפית כורכום טחון

2 כפות מיץ לימון טרי

2 לימונים פרסיים, שבורים

2 כפיות מלח

1 קורט פלפל שחור גרוס

4 תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לקוביות (2 ס"מ)

Feintip

בעונה, החליפו שליש מכמות תפוחי האדמה בלבבות ארטישוק.
לימון פרסי ניתן להשיג בחנויות תבלינים מתמחות.
קנו לימונים פרסיים שלמים בלבד ולא אבקה, וטחנו או פוררו בעצמכם בעזרת התרמומיקס על פי הצורך.

אופן הכנת הקציצות:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס כוסברה, פטרוזיליה, נענע ושום וקוצצים 4 שניות/מהירות 7.
  2. מוסיפים בצל וקוצצים 5 שניות/מהירות 5, דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב וקוצצים שוב 3 שניות/מהירות 5.
  3. מוסיפים בשר טחון, אורז, כורכום, מלח ופלפל שחור ומערבבים 1 דקה/נגד כיוון הלהב/מהירות 3.5, נעזרים במרית.
  4. מגלגלים מהתערובת כדורים בגודל משמש (30 גרם כל אחד) ומניחים בתושבת הוורומה ומגש הוורומה. שומרים בצד.

אופן הכנת הרוטב:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס שום ופלפל חריף וקוצצים 4 שניות/מהירות 7.
  2. מוסיפים בצל וכרישה וקוצצים 10 שניות/מהירות 5.
  3. מוסיפים שמן זית ומאדים 10 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות בחישה עדינה.
  4. מוסיפים ציר עוף, כורכום, מיץ לימון, לימון פרסי, מלח ופלפל ומבשלים 11 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 1.

מבשלים ומגישים:

  1. שמים קוביות תפו"א בסלסלת הבישול ומניחים אותה במקומה בקערת התרמומיקס, נזהרים שהנוזל לא יגלוש. מניחים את יחידת הוורומה במקומה מעל מכסה התרמומיקס, מכסים במגבת מטבח נקייה את יחידת הוורומה ומבשלים 40 דקות/°C100/נגד כיוון הלהב/מהירות 2.
  2. מסירים את יחידת הוורומה ממכסה התרמומיקס, מעבירים את הקציצות המבושלות לקערת הגשה רחבה בעלת שוליים נמוכים, מוציאים את סלסלת הבישול בעזרת המרית, מוסיפים את תפוחי האדמה המבושלים לכדורי הבשר, נפטרים מהלימונים הפרסיים שברוטב, יוצקים את הרוטב מעל לקציצות ולתפוחי האדמה ומגישים חם.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה