hamburger magGlass
xmenuclose

קציצות טלה ברוטב עגבניות

4 מנות

החומרים:

שמן לשימון
2 שיני שום קלופות
200 גרם בצלים קלופים, חתוכים לרבעים
10 גבעולי פטרוזיליה טרייה, העלים בלבד
10 גבעולי נענע טרייה, העלים בלבד
10 גבעולי כוסברה טרייה, קצוצים גס
1 כפית תערובת תבלינים מזרח
2 כפיות סומאק טחון
1 כפית מלח, או לפי הטעם
1 קורט פלפל שחור טחון, או לפי הטעם
500 גרם בשר טלה טחון
250 גרם אורז בסמטי
2 כפיות זרעי כוסברה
3 שיני שום קלופות
200 גרם בצלים קלופים, חתוכים לרבעים
30 גרם שמן זית
2 פלפלי צ'ילי ירוקים טריים, חצויים לאורכם ללא זרעים
900 גרם עגבניות בשלות, חתוכות לרבעים
1 כפית גדושה מחית ציר ירקות תוצרת או 1 קובית ציר מרק
(להכנת 1/2 ליטר ציר)
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית מלח, או לפי הטעם
1 כפית פלפל שחור טחון, או לפי הטעם
300 גרם מים
1 כף גדושה קורנפלור
5 גבעולי כוסברה טרייה, קצוצים דק

Feintip

השתמשו ב-2 כפות אבקת מרק במקום 1 כפית מחית ציר או 1 קובייה להכנת ציר (2 כפות אבקת מרק המיועדות להכנת 0.5 ליטר ציר)

אופן ההכנה:

  1. משמנים את תושבת ומגש הוורומה.
  2. שמים שום, בצלים, פטרוזיליה, נענע וכוסברה בקערת הערבוב וקוצצים 5 שניות/מהירות 6. דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב.
  3. מוסיפים תערובת תבלינים מזרח תיכונית, סומאק, מלח, פלפל ובשר טחון ומערבבים 30 שניות/נגד כיוון השעון /מהירות 3. מעבירים לקערה, מעצבים מתערובת הבשר בידיים משומנות כדורי בשר קטנים (Ø 3 ס"מ) ומחלקים אותם בין תושבת ומגש הוורומה. שומרים בצד.
  4. מניחים את סלסלת הבישול על מכסה קערת הערבוב, שוקלים בה אורז ושוטפים תחת מים זורמים. מניחים את סלסלת הבישול בקערה עם מספיק מים לכיסוי האורז ושומרים בצד להשרייה.
  5. שמים זרעי כוסברה בקערת ערבוב נקייה ויבשה וקולים 3 דקות/120°C/מהירות 1, וטוחנים 10 שניות/מהירות 9  מעבירים לקערה ושומרים בצד.
  6. שמים שום, בצלים ושמן זית בקערת הערבוב וקוצצים 5 שניות/מהירות 5.
  7. דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב ומבשלים 5 דקות/ 120°C/מהירות 1.
  8. מוסיפים את זרעי הכוסברה הטחונים ומבשלים 1 דקה/100°C/מהירות 2.
  9. מוסיפים פלפלי צ'ילי, עגבניות, מחית ציר ירקות, אורגנו, מלח ופלפל וקוצצים 30 שניות/מהירות 6.
  10. מכניסים את סלסלת הבישול עם האורז למקומה ומוסיפים מים. מניחים את יחידת הוורומה במקומה על מכסה קערת הערבוב ומאדים 20 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 4.  שומרים בצד את יחידת הוורומה, מוציאים את סלסלת הבישול בעזרת המרית, מעבירים את האורז לקערה ויוצקים מעליו 200 גרם מנוזל הבישול שבקערת הערבוב. מערבבים בעדינות בעזרת מזלג ושומרים בצד.
  11. מניחים חזרה את יחידת הוורומה במקומה על מכסה קערת הערבוב ומאדים 7 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 2.  מסירים את יחידת הוורומה ושומרים בצד.
  12. מוסיפים קורנפלור לקערת הערבוב ומצמצמים את הרוטב 3 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 2, ללא כוסית המדידה. מעבירים את כדורי הבשר לכלי הגשה, יוצקים מעל את יתר הרוטב וזורים כוסברה טרייה קצוצה דק. מגישים חם לצד האורז.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה