hamburger magGlass
xmenuclose

רביולי בטטה וגבינת עיזים בחמאת מרווה ואגוזי לוז

4-6 מנות

החומרים למלית:

400 גרם (2 יחידות) בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות של 3 ס"מ
מלח ופלפל לפי הטעם
80 גרם גבינת עיזים צעירה (או פרומעז)
10 גרם (2 כפות) בצל ירוק פרוס דק

החומרים לבצק:
450 גרם (3 כוסות) קמח (רצוי קמח לפסטה)
5 גרם (1 כפית) מלח
9 חלמונים
1 ביצה
15 גרם (1 כף) שמן זית איכותי

החומרים לרוטב:
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
4 עלי מרווה
1/4 כפית מלח

להגשה:
50 גרם (4 כפות) אגוזי לוז קלויים וקצוצים
גבינת פרמזן מגוררת

Feintip

אוהבים לשחק עם האוכל? החליפו את הבטטה בחציל מאודה או פלפלים מאודים. הוסיפו לחמאה עשבי תיבול שונים והשתעשעו עם אגוזים קלויים מסוגים שונים.

אופן ההכנה:

מכינים את המלית:

  1. מתבלים את קוביות הבטטה החתוכות ומניחים במגשי כלי הוורומה.
  2. יוצקים לקערת תרמומיקס 1 ליטר מים, מניחים את כלי הוורומה במקומו ומבשלים 30 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
  3. בסיום הבישול, מניחים את מגש הוורומה בצד, נפטרים משארית המים שבקערת התרמומיקס ומניחים אותה במקומה.
  4. מעבירים לקערת התרמומיקס את הבטטות המאודות, גבינת העיזים והבצל הירוק וטוחנים 30 שניות/ מהירות 4 עד לקבלת מרקם חלק. מצננים היטב במקרר. 

מכינים את הבצק וממלאים:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את הקמח והמלח ומערבבים 10 שניות/ מהירות 10.
  2. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים 30 שניות/ מהירות 4 עד שמתקבל בצק פרורי.
  3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים אותו קלות בעזרת הידיים רק עד שמתקבל גוש בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושומרים במקרר לחצי שעה לפחות.
  4. מרדדים את הבצק, ממלאים במלית, סוגרים לצורת רביולי ושומרים עטוף היטב במקרר עד לבישול. 

מכינים את הרוטב ומגישים:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את החמאה, עלי המרווה והמלח ומבשלים 5 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 1.
  2. ממלאים הרבה מים בסיר גדול עם כף מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-2 דקות  את הרביולי עד שהם מתחילים לצוף.
  3. מעבירים את הרביולי החמים לקערת הגשה, יוצקים מעל את רוטב חמאת המרווה, מפזרים מעל אגוזי לוז וגבינת פרמזן ומגישים מיד.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה