hamburger magGlass
xmenuclose

רוטב עגבניות לפיצה

1/2 ליטר רוטב שמספיק לכחמש פיצות

החומרים:

30 גרם שמן זית

300 גרם בצל לבן קלוף וקצוץ דק

20 גרם שום קלוף וכתוש

40 גרם סוכר חום דמררה

עלים מופרדים משני ענפי תימין

עלים מופרדים מחמישה ענפי אורגנו

20 גרם מלח

2 ק"ג עגבניות מרוסקות (אפשר משימורים)

Feintip

  • אפשר להקפיא את הרוטב. הוא ישמר במקפיא כחודשיים.
  • אוהבים חריף? הוסיפו לרוטב פלפל צ'ילי גרוס לפי טעמכם בזמן הבישול.

אופן ההכנה בתרמומיקס:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את הבצל, השום וקוצצים 4 שניות/ מהירות 5.
  2. מוסיפים את השמן זית ומאדים 4 דקות/ 100 מעלות/ מהירות בחישה עדינה.
  3. מוסיפים את הסוכר והמלח ומבשלים 1 דקה/ 100 מעלות/ מהירות בחישה עדינה.
  4. מוסיפים את  יתרת החומרים וטוחנים 30 שניות/ מהירות 7.
  5. מניחים את סלסילת הבישול מעל מכסה התרמומיקס, למניעת השפרצות, ומבשלים 20 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 3. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
  6. שומרים את הרוטב במקרר בכלי אטום עד לשימוש.
  7. להכנת הפיצה, יוצקים כשתי כפות מהרוטב על פני הבצק המרודד, מניחים מעל את התוספות שבחרתם ואופים.

אופן ההכנה ללא תרמומיקס:

  1. מחממים את השמן בסיר רחב.
  2. קוצצים את הבצל, מוסיפים לסיר ומאדים כחמש דקות מעל להבה בינונית עד להזהבה קלה.
  3. מוסיפים לסיר את השום ומאדים כדקה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים כדקה, עד שכל הבצל עטוף בסוכר שנמס.
  4. מוסיפים לסיר את יתרת החומרים, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים תוך כדי ערבוב כשהסיר מכוסה חלקית במשך שעה וחצי או עד שהרוטב מצטמצם לחצי. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
  5. שומרים את הרוטב במקרר בכלי אטום עד לשימוש.
  6. להכנת הפיצה, יוצקים כשתי כפות מהרוטב על פני הבצק המרודד, מניחים מעל את התוספות שבחרתם ואופים.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה