hamburger magGlass
xmenuclose

רוטב צלי בקר סמיך

מתקבל כ-2-4 ליטר

החומרים:

3 ק"ג עצמות בקר

1 בצל חתוך לרבעים

1 גזר חתוך לקטעים גדולים

2 גבעולי סלרי חתוכים לקטעים

30 גרם שמן קנולה

10 גרגירי פלפל שחור שלמים

4 גרגירי פלפל אנגלי שלם

1 עלה דפנה

5 ליטר מים

1 ענף רוזמרין

4 גבעולי תימין

4 שיני שום

40 גרם מסמיך לרטבים חמים

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט.
  2. מעבירים את עצמות הבקר, הבצל, הגזר והסלרי לתבנית, מערבבים אותם עם השמן וצולים בתנור כחצי שעה, עד להזהבה.
  3. מעבירים לסיר גדול את העצמות והירקות הצלויים. מוסיפים לסיר את שאר החומרים, למעט המסמיך לרטבים, ומביאים לרתיחה.
  4. כשהנוזל בסיר רותח, מנמיכים את הלהבה לרתיחה עדינה ומכפים את הקצף שנוצר בעזרת מצקת. ממשיכים לבשל בבעבוע עדין למשך 4-12 שעות, בהתאם לטעמכם.
  5. מסננים את הנוזל ונפטרים מהעצמות והירקות.
  6. מחזירים את הנוזל לסיר, מביאים לרתיחה, מוסיפים את המסמיך לרטבים וטורפים היטב בעזרת בלנדר מוט או מעבירים לתרמומיקס ומערבבים 30 שניות/ מהירות 7 עד להסמכה.
  7. ניתן להקפיא את הציר הסמיך. ניתן לחמם או להרתיח את הציר הסמיך.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה