hamburger magGlass
xmenuclose

שיש ברק, מרק יוגורט עם כיסוני בשר

6 מנות

החומרים:
כיסונים

300 גרם קמח לבן, ועוד לקימוח
150 גרם חלב
50 גרם שמן
¼ כפית מלח
3 גבעולי פטרוזיליה טרייה, העלים בלבד או 3 גבעולי נענע טרייה, העלים בלבד
50 גרם בצלים קלופים, חתוכים לרבעים
100 גרם בשר בקר, טחון דק
1 קורט תערובת תבלינים מזרח תיכונית (ראו פרק מתכוני בסיס)
1 קורט קינמון טחון
1 קורט אגוז מוסקט טחון
1 קורט פלפל לבן טחון
20 גרם צנוברים קלויים (לבחירה)

מרק

20 גרם שמן זית
20 גבעולי כוסברה טרייה, העלים בלבד או 20 גבעולי נענע טרייה, העלים בלבד
3 שיני שום קלופות
1500 גרם יוגורט
2 כפות קורנפלור (35 גרם)
1 קורט מלח, או לפי הטעם

אופן ההכנה:

 אופן הכנת הכיסונים:

  1. שמים קמח, חלב, שמן וקורט מלח בקערת הערבוב ולשים 2 דקות ו30 שניות/מצב לישה . מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ושומרים בצד למשך 30 דקות.
  2. שמים פטרוזיליה ובצל בקערת הערבוב וקוצצים 5 שניות/מהירות 8
  3. דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב, מוסיפים בשר טחון, תערובת תבלינים מזרח תיכונית, קינמון, אגוז מוסקט, פלפל, קורט מלח וצנוברים ומערבבים 10 שניות/מהירות 2. מעבירים את המילוי לקערה ושומרים במקרר. מנקים ומייבשים את קערת הערבוב.
  4. מחממים תנור ל-180°C. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ושומרים בצד.
  5. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מרדדים בעזרת מערוך, על משטח עבודה מקומח, כל אחד מחלקי הבצק לדף (בעובי 1 מ"מ).
  6. קורצים מהבצק בעזרת קורץ עוגיות עיגולים (Ø 5-6 ס"מ) ומניחים 1/4 כפית מהמילוי במרכז כל עיגול. מקפלים צד אחד של עיגול הבצק מעל למילוי לצורת סהרון, כורכים את קצות הסהרון סביב האצבע ומהדקים ליצירת כיסון בצורת טורטליני. מעבירים לתבנית האפייה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש 20-25 דקות או עד שהכיסונים שחומים ופריכים. מעבירים לצלחת ושומרים בצד.

אופן הכנת המרק:

  1. שמים שמן, כוסברה ושום בקערת הערבוב וקוצצים 5 שניות/מהירות 8, ואז מבשלים 3 דקות/120°C/מהירות 1  מעבירים לקערה ושומרים בצד. מנקים ומייבשים את קערת הערבוב.
  2. שמים יוגורט, קורנפלור ומלח בקערת הערבוב ומערבבים 15 שניות/מהירות 5
  3. מציבים את פרפר ההקצפה במקומו על סכין הערבוב, ומבשלים 25 דקות/80°C/מהירות 1  מוציאים את פרפר ההקצפה.
  4. מעבירים את המרק לקדרה, מוסיפים את הכיסונים ויוצקים מעל את שמן הזית עם השום והכוסברה. מגישים מיד.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה