hamburger magGlass
xmenuclose

תבשיל בקר בתיבול מזרחי וקוסקוס

4 מנות

החומרים לתבשיל בקר:

½ כפית זרעי קימל

200 גרם בצל קלוף וחתוך לרבעים

200 גרם גזר קלוף וחתוך ל 4 קטעים

3 שיני שום קלופות

50 גרם שמן זית

50 גרם רסק עגבניות

600 מ"ל מים (ועוד מים להמשך הבישול)

 ½ כפית פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

1 כפית כמון טחון

50 גרם לימון כבוש קצוץ

75 גרם זיתי קלמטה מגולענים

2 כפיות מלח

400 גרם עגבניות מרוסקות

500 גרם שריר בקר (מספר 8) חתוך לקוביות בגודל 5 ס"מ 

החומרים לקוסקוס:

300 גרם קוסקוס מהיר הכנה

1 כפית מלח

40 גרם שמן זית

75 גרם מים

Feintip

את תבשיל הבקר ניתן להכין גם מבלי להכין את הקוסקוס. התבשיל מתאים להגשה עם אורז לבן, פתיתים או פירה תפוחי אדמה .

אופן ההכנה:

מכינים את תבשיל הבקר:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את זרעי הקימל וטוחנים 30 שניות/ מהירות 10.
  2. מוסיפים את הבצל, הגזר והשום וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5.
  3. מוסיפים את השמן זית  ורסק העגבניות ומבשלים 8 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
  4. יוצקים לקערה את המים ומוסיפים את יתרת החומרים ומבשלים 60 דקות/ טמפרטורה ורומה/ נגד כיוון הלהב/  מהירות בחישה עדינה כאשר פקק המידה השקוף מונח במקומו במכסה התרמומיקס.
  5. מוסיפים עוד מים, בתום הבישול, עד לגובה סימון 2 ליטר שבקערת התרמומיקס וממשיכים לבשל 35 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה כאשר פקק המידה השקוף מונח במקומו במכסה התרמומיקס.

מכינים את הקוסקוס:

  1. מכניסים לקערת ערבוב גדולה את כל החומרים לקוסקוס ומניחים בצד למשך 10 דקות.
  2. מעבירים את הקוסקוס למגש התחתון של כלי הוורומה ומכסים.
  3. מניחים את כלי הוורומה במקומו, על מכסה קערת התרמומיקס ומבשלים 15 דקות/ נגד כיוון הלהב/ טמפרטורת ורומה/ מהירות בחישה עדינה.
  4. מעבירים את הקוסקוס לקערת הגשה ויוצקים מעל את תבשיל הבקר ומגישים חם.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה