חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

בצק רבוך לפחזניות

כמות: 18 פחזניות

החומרים:

150 גרם מים
80 גרם חמאה, לא מלוחה, חתוכה לקוביות
1 קורט מלח
2 כפיות סוכר (10 גרם)
120 גרם קמח לבן
3 ביצים (כל אחת במשקל 53-65 גרם)

אופן ההכנה:

  1. שמים מים, חמאה, מלח וסוכר בקערת הערבוב ומביאים לרתיחה 5 דקות/°C100/מהירות 1.
  2. מוסיפים קמח ומערבבים 20 שניות/מהירות 4. שומרים בצד את קערת הערבוב ומצננים 10 דקות.
  3. מחממים תנור ל-200°C מרפדים תבנית בנייר אפייה ושומרים בצד.
  4. מחזירים את קערת הערבוב למקומה ומערבבים במהירות 5, מוסיפים את הביצים בזו אחר זו דרך חור המכסה אל הלהבים המסתובבים.
  5. אחרי הוספת הביצה האחרונה, ממשיכים לערבב 30 שניות/מהירות 5.
  6. מעבירים את הבצק לשקית זילוף ומזלפים כדורים (פחזניות) או פסים (אקלרים) בתבנית האפייה, משאירים מרווח של 5 ס”מ בין זילופי הבצק. אופים 20-25 דקות (°C200) או עד לצבע שחום-זהוב. מכבים את התנור ופותחים מעט את דלת התנור, משאירים אותה פתוחה 10 דקות כדי לצנן לגמרי את המאפים לפני הגשה או בתוספת מילוי כרצונכם.

FEINTIP

  • העזרו באצבע רטובה כדי להחליק בליטות על ראש זילופי הבצק לפני האפייה.
  • אם אין שקית זילוף בהישג יד, חיתכו פינה של שקית ניילון עבה והשתמשו בה לזילוף הבצק בתבנית האפייה.
  • מלאו פחזניות בקצפת או קרם והגישו עם פירות טריים, וזרו אבקת סוכר.
  • מלאו פחזניות בגבינת שמנת ועשבי תיבול טריים למנה מלוחה.
  • התאימו את גודל וצורת המאפים לטעמכם.

מתכונים נוספים

התחדשנו!
אנחנו גאים להציג בפניכם את האתר החדש של FEINCOOK.
במידה ונתקלתם בבעיה כלשהי, נשמח אם תעדכנו אותנו:
INFO@FEINCOOK.CO.IL