חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

לחמניות ממולאות בשר בסגנון מרוקאי

כמות: 8 יחידות

החומרים:

בצק
300 גרם מים
15 גרם שמרים טריים או 2 כפיות
שמרי בזק יבשים ) 8 גרם(
500 גרם קמח לבן
15 גרם מלח
2 כפיות כורכום טחון
30 גרם כוסברה טרייה קצוצה גס
30 גרם נענע טרייה העלים בלבד
30 גרם פטרוזיליה טרייה העלים בלבד

מילוי בשר מתובל
100 גרם בצלים קלופים, חצויים
30 גרם כוסברה טרייה
30 גרם נענע טרייה
30 גרם פטרוזיליה טרייה
50 גרם פלפלים צהובים, חתוכים גס
50 גרם פלפלים אדומים, חתוכים גס
300 גרם בשר בקר טחון
כפית מלח, או לפי הטעם ¼
כפית פלפל שחור טחון, או לפי הטעם ¼
2 כפיות כורכום טחון
1 קורט כמון טחון

הרכבה
שמן זית, לשימון ידיים ולטיגון

אופן ההכנה:

 בצק

  1. שמים מים, שמרים, קמח, מלח וכורכום בקערת הערבוב ולשים דקות/מצב לישה ( אייקון חיטה) . מעבירים את הבצק לקערה ושומרים בצד.
  2. שמים כוסברה, נענע ופטרוזיליה בקערת הערבוב וקוצצים שניות/מהירות 8.
  3. מוסיפים את הבצק ולשים דקות/ מצב לישה ( אייקון חיטה) . מעבירים לקערה, מכסים במגבת ומניחים לתפוח כשעה.

 מילוי בשר מתובל:

  1. שמים בצלים, כוסברה, נענע, פטרוזיליה ופלפלים צהובים ואדומים בקערת הערבוב וקוצצים שניות/מהירות 5.
  2. מוסיפים בשר טחון, מלח, פלפל, כורכום וכמון ומערבבים 30 שניות/ נגד כיוון השעון/מהירות 2.

 הרכבה:

6. מעבירים את הבצק למשטח עבודה, מחלקים ל-8 חלקים שווים ומעצבים אותם לכדורים. משטחים בידיים משומנות כל כדור לעיגול קטן בעובי 2 ס”מ, מניחים מהמילוי במרכז ומקפלים את צדדי הבצק למרכז ליצירת לחמניות מרובעות. מסדרים את הלחמניות על ריבועי נייר אפייה ומניחים לתפוח כשעה. מחממים מחבת טיגון וקולים את הלחמניות, קודם עם נייר האפייה למשך 2 דקות, ועוד 5 דקות מכל צד ללא נייר האפייה. מגישים חם או קר.

FEINTIP

פזרו מלח ים בזמן הקלייה
החליפו שליש מכמות הקמח בסולת דקה.

מתכונים נוספים

התחדשנו!
אנחנו גאים להציג בפניכם את האתר החדש של FEINCOOK.
במידה ונתקלתם בבעיה כלשהי, נשמח אם תעדכנו אותנו:
INFO@FEINCOOK.CO.IL