חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

מרק קרופניק

כמות: 4-6 מנות

החומרים :

1/4 כוס פטריות פורצ’יני מיובשות
1/3 כוס גריסי פנינה
2 בצלים קלופים חתוכים לרבעים
1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקטעים של 4-5 ס"מ
1 שורש סלרי קלוף וחתוך לרבעים
2 גזרים קלופים וחתוכים לקטעים של 4-5 ס"מ
3 שיני שום קלופות
2 כפות שמן זית
1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות קטנות
240 גרם פטריות פורטובלו ללא רגליים פרוסות לפרוסות דקות
240 גרם ( 1סלסילה) פטריות שמפיניון פרוסות  לפרוסות דקות
3 כוסות מים + 1 כוס מים רותחים להשריית הפטריות
3 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
קמצוץ אגוז מוסקט מגורר

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת ערבוב את פטריות הפורצ’יני. יוצקים לקערה כוס מים רותחים ומשרים כ- 20 דקות. מסננים את הפטריות, בעזרת סלסילת הבישול, ושומרים את הנוזלים.
  2. מכניסים לקערת ערבוב את גריסי הפנינה, יוצקים מים ומשרים למשך כ- 20 דקות. שוטפים מספר פעמים, מסננים ומנפטרים מהנוזלים.
  3. מכניסים לקערת התרמומיקס את הבצל, השורשים, הגזר והשום וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5.
  4. מוסיפים את השמן זית ומאדים 10 דקות/ טמפרטורה ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
  5. מוסיפים לקערה את הגריסים המושרות, את תפוחי האדמה, הפטריות הטריות, הפטריות המיובשות ואת המים ( כולל מי ההשריה) ומבשלים 40 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1.
  6. מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים 30 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2.5.
  7. יוצקים את המרק למרקיות ומגישים חם.

FEINTIP

אם אחרי ההגשה נשאר מהמרק-אל דאגה! אחסנו במקרר וביום המחרת למרק יהיה טעם גן עדן.
הוסיפו מים ותקנו תיבול אם הוא סמיך מידי עבורכם.

מתכונים נוספים

התחדשנו!
אנחנו גאים להציג בפניכם את האתר החדש של FEINCOOK.
במידה ונתקלתם בבעיה כלשהי, נשמח אם תעדכנו אותנו:
INFO@FEINCOOK.CO.IL