החומרים:
שמן קנולה לשימון התבנית
40 גרם (1/3 כוס) אבקת סוכר
40 גרם ( 1/3 כוס) קורנפלור
12 גרם (3 כפיות/ 1 שקית) ג’לטין אבקה
30 גרם (2 כפות) מים להמסת הג’לטין
220 גרם (1 כוס + 1 כף) סוכר
30 גרם (כף וחצי) דבש
80 גרם (1/3 כוס) מים
2 חלבונים
5 גרם (1 כפית) סוכר
אופן ההכנה:
- משמנים את התבנית בשכבה דקה של שמן.
- מערבבים בקערה קטנה אבקת סוכר וקורנפלור ומפדרים במעט מהתערובת את פנים התבנית המשומנת. שומרים בצד את התבנית ואת שארית תערובת אבקת הסוכר והקורנפלור.
- מערבבים בקערה קטנה ג’לטין ו-30 גרם מים ושומרים בצד.
- מכניסים לסיר קטן 220 גרם סוכר, דבש ו-80 גרם מים ומחממים מעל להבה גבוהה תוך ערבוב עד להמסת הסוכר. מרתיחים ומבשלים 5 דקות עד לקבלת סירופ.
- מעבירים לקערת התרמומיקס חלבונים ו-5 גרם סוכר ומקציפים 5 דקות/ מהירות 3 עד לקבלת קצף בעל פסגות רכות.
- ממשיכים להקציף 2 דקות/ מהירות 2. במהלך פעולת התרמומיקס מזלפים באיטיות את הסירופ החם לקערת התרמומיקס דרך חור מכסה התרמומיקס.
- מכניסים את תערובת הג’לטין למיקרוגל למשך 30 שניות.
- מוסיפים לקערת התרמומיקס את תערובת הג’לטין החמה ומערבבים 8 דקות/ מהירות 1. עד לקבלת תערובת מרשמלו סמיכה.
- מעבירים מיד את המרשמלו לתבנית ומיישרים את פניו בעזרת מרית. מפדרים מעל בתערובת הקורנפלור ומניחים את התבנית במקום יבש למשך 24 שעות לצינון וייבוש.
- מפדרים סכין דקה וחדה בתערובת הסוכר והקורנפלור וחותכים בעזרתה את המרשמלו לקוביות של 4 ס”מ.
- מגלגלים את קוביות המרשמלו בתערובת הסוכר והקורנפלור ושומרים בכלי אטום עד להגשה.