חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

עוגה בחושה

כמות: 2 תבניות אינגלישקייק

החומרים:

6 ביצים מופרדות

100 גרם (½ כוס) סוכר

קורט מלח

300 גרם חמאה

200 גרם (1 כוס) סוכר

קליפה מגוררת מלימון/תפוז אחד

280 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח

8 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
  2. משמנים תבניות אינגליש קייק.
  3. מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס. מכניסים לקערה את החלבונים, 100 גרם סוכר, המלח ומקציפים 6 דקות/ מהירות 4. מוציאים את המטרפה מהקערה ומעבירים את קצף החלבונים לקערה נפרדת עד לשימוש .
  4. מכניסים לקערה את החמאה, יתרת הסוכר, קליפת לימון מגוררת ומערבבים 3 דקות/ מהירות 5 לקבלת קרם חלק.
  5. מפעילים את התרמומיקס 1 דקה/ מהירות 4 ומוסיפים את החלמונים בהדרגה.
  6. מוסיפים  את הקמח, אבקת האפייה ומערבבים 40 שניות/ מהירות 4 לקבלת בלילה אחידה.
  7. מעבירים לקערת ערבוב גדולה ומקפלים את קצף החלבונים לתוך בלילת העוגה בעדינות.
  8. יוצקים את הבלילה לתבניות ואופים כ- 40 דקות עד שהעוגה משחימה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי.
  9. מצננים את העוגה, פורסים ומגישים.

FEINTIP

בא לכם להכין עוגות בחושות בטעמים שונים?

לעוגת שיש: לוקחים חמישית מהבלילה, מוסיפים לה 8 כפות קקאו ומערבבים היטב.יוצקים על הבלילה הבהירה שיצקנו לאינגליש קייק ומערבבים בתנועה סיבובית עם כף הפוכה לאורך כל התבנית.

לעוגת תפוז ושוקולד צ’יפס: מחליפים 2 ביצים ב- 120 גרם (½ כוס) מיץ תפוזים (שמוסיפים בסוף, לסירוגין עם הקמח) ומוסיפים 120 גרם שוקולד מריר קצוץ גס.

מתכונים נוספים

התחדשנו!
אנחנו גאים להציג בפניכם את האתר החדש של FEINCOOK.
במידה ונתקלתם בבעיה כלשהי, נשמח אם תעדכנו אותנו:
INFO@FEINCOOK.CO.IL