חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

פסטה עם קציצות בקר ברוטב עגבניות

כמות: 6 מנות

החומרים לקציצות:

100 גרם תפוח אדמה קלוף וחתוך גס

100 גרם בצל לבן קלוף וחתוך גס

4 שיני שום קלופות

10 גרם עלי פטרוזיליה

1 כפית גדושה מלח

קורט פלפל שחור גרוס

1 כפית כמון טחון

1/2 כפית קינמון טחון

500 גרם בשר בקר טחון (אפשר לטחון קוביות בקר קפואות למחצה בתרמומיקס)

15 גרם פירורי לחם

1 ביצה

החומרים לפסטה:

1,200 גרם מים

1 כפית מלח

300 גרם פסטה יבשה מסוג פטוצ’יני

2 כפות שמן זית

החומרים לרוטב:

320 גרם בצל לבן קלוף וחתוך לרבעים

25 גרם שיני שום קלופות

50 גרם שמן זית

70 גרם רסק עגבניות

1 כפית פפריקה מתוקה

1 ק”ג עגבניות מרוסקות (אפשר לרסק עגבניות בשלות בתרמומיקס)

20 גרם סוכר

1/2 כפית כמון

1 כפית עלי תימין

11/2 כפיות מלח

קורט פלפל שחור גרוס

10 עלי בזיליקום

אופן הכנת הקציצות:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס תפוח אדמה ובצל וטוחנים 10 שניות/ מהירות 6.
  2. מציבים את סלסלת הבישול מעל קערה עמוקה ומעבירים אליה את תערובת הבצל ותפוח האדמה.
  3. מועכים בעדינות את התערובת בעזרת מרית התרמומיקס על מנת להוציא ממנה כמה שיותר נוזלים ושומרים בצד.
  4. מכניסים לקערת התרמומיקס שום, פטרוזיליה, מלח, פלפל, כמון וקינמון וטוחנים 5 שניות/ מהירות 6. דוחפים את התערובת מדפנות הקערה לכיוון הלהב בעזרת מרית התרמומיקס.
  5. מוסיפים לקערה בשר טחון, פירורי לחם, ביצה ואת תערובת הבצל ותפוח האדמה ומערבבים 10 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 5. מעבירים לקערה, מכסים ושומרים במקרר עד לבישול.

אופן הכנת הפסטה:

  1. יוצקים לקערת התרמומיקס מים והמלח ומרתיחים 10 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 4.
  2. מוסיפים את הפסטה ומבשלים 6 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה, או לפי הוראות היצרן.
  3. מסננים את הפסטה המבושלת מבעד לסלסלת הבישול, מערבבים עם 2 כפות שמן זית כדי שהפסטה לא תידבק ושומרים בכלי מכוסה.

אופן הכנת הרוטב והגשת המנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס בצל ושום וטוחנים 5 שניות/מהירות 5. דוחפים את הבצל הטחון מדפנות הקערה לכיוון הלהב בעזרת מרית התרמומיקס.
  2. מוסיפים שמן זית, רסק עגבניות ופפריקה ומאדים 7 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
  3. בזמן הבישול מוציאים את תערובת הבשר מהמקרר, מגלגלים לקציצות קטנות בקוטר 3-4 ס”מ ומניחים אותן שתי קומות כלי הורומה.
  4. מוסיפים לקערת התרמומיקס עגבניות מרוסקות, סוכר, כמון, תימין, מלח ופלפל ומערבבים 30 שניות/ מהירות 7.
  5. מניחים את כלי הורומה במקומו על מכסה קערת התרמומיקס ומבשלים 16 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 3.
  6. מסירים בזהירות את כלי הורומה מעל מכסה התרמומיקס ושמורים חם בצד.
  7. מוסיפים לרוטב שבקערת התרמומיקס את עלי הבזיליקום וטוחנים 10 שניות/ מהירות 6.
  8. מוסיפים לרוטב את הפסטה המבושלת ומערבבים 20 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 3.
  9. מעבירים לקערת הגשה, מניחים מעל את הקציצות המאודות ומגישים חם.

FEINTIP

אם מכינים רק את הקציצות מתוך מתכון זה, מחליפים את רוטב העגבניות ב-1/2 ליטר מים ומאדים 13 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 3.

לקציצות אפויות מחממים תנור לטמפרטורה של 250 מעלות, מעבירים מיד תום האידוי את הקציצות לתבנית תנור, מורחים עליהן מעט שמן ומעבירים לתנור לאפייה של 8 דקות. הקציצות יקבלו צבע שחום ויפה

מתכונים נוספים

התחדשנו!
אנחנו גאים להציג בפניכם את האתר החדש של FEINCOOK.
במידה ונתקלתם בבעיה כלשהי, נשמח אם תעדכנו אותנו:
INFO@FEINCOOK.CO.IL